Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Марина Порошенко вручила сертифікати учасникам тренінгу з розвитку інклюзивної освіти у Житомирі

07 Квітня 2017 • 13:05

Кіл-сть переглядів: 873

Під час робочого візиту на Житомирщину сьогодні, 7 квітня, Марина Порошенко взяла участь у роботі тренінгу для спеціалістів психолого-медико-педагогічних консультацій області та вручила учасникам сертифікати.

 

Захід проходить у рамках експериментального проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

 

Звертаючись до фахівців ПМПК, дружина Глави держави зауважила, що команда реформаторів інклюзивної освіти в Україні розширюється і стає більш потужною: «Відсьогодні до нас долучилися майже 90 спеціалістів Житомирщини, які розуміють, що кожна дитина – унікальна і неповторна».

 

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич подякував Марині Порошенко за втілення проекту на Житомирщині та зазначив:

 

«Наша позиція однозначна: ми повинні розвивати не радянську систему інтернатних закладів, а сучасну і прогресивну інклюзивну освіту, де дитина почуває себе впевнено, проходить соціалізацію та отримує якісні рівня знання. На розвиток і підтримку інклюзивної освіти цьогоріч із державного бюджету Житомирщина отримала 8 млн грн  субвенції (6,4 млн грн на оплату додаткових корекційних занять та 1,6 млн грн – на придбання корекційного обладнання). Тому, впевнений, що відсоток охоплення дітей з особливими потребами інклюзивною освітою зросте».

 

Довідка: На сьогодні в Житомирській області працюють 158 інклюзивних шкіл, у яких навчається 289 учнів з особливими освітніми потребами. Але інклюзивною освітою охоплені лише 39% «особливих» дітей регіону.

Версія для друку