Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина тримає першість за індексом промислової продукції в Україні

24 Квітня 2017 • 14:04

Кіл-сть переглядів: 578

Житомирська область продовжує лідирувати серед регіонів України за індексом виробництва промислової продукції. У січні-березні 2017 року індекс виробництва промислової продукції в області склав 128,7% до аналогічного періоду минулого року.

 

Про це повідомляє начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк.

 

«Протягом трьох місяців 2017 року Житомирщина займає перше місце серед областей України за темпами зростання промислового виробництва. Індекс виробництва склав 128,7 % до відповідного періоду 2016 року, тоді як у минулому році цей показник складав 98,4 %. Найкращі показники показали добувна промисловість199,7%, машинобудування 120,1%, легка промисловість – 116,9%, виробництво готових металевих конструкцій – 109,9%», – наголошує Роман Крисюк.

 

Нагадаємо, що за індексом промислової продукції Житомирщина увійшла до 5 лідерів у 2016 році, а вже в січні-лютому область 2017 року область посіла перше місце. З початку року Житомирська область тримає першість серед регіонів України за індексом споживчих цін, що свідчить про найнижчий рівень інфляції.

 

 

Довідково: Індекс промислової продукції – показник динаміки обсягу промислового виробництва, середньозважена величина з відповідних індивідуальних індексів по кожному товару. Розрахунок базується на даних щодо динаміки виробництва видів продукції за постійним набором товарів-представників та структурі валової доданої вартості за видами промислової діяльності за базисний рік .

 

Індекс промислової продукції розраховується на підставі даних державних статистичних спостережень, якими охоплено суб’єкти господарської діяльності, що забезпечують не менше 90% обсягу виробництва за видами продукції.

Версія для друку