Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській області проживає 177 інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

26 Квітня 2017 • 14:48

Кіл-сть переглядів: 421

На сьогодні у Житомирській області проживає 177 інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

 

Як медсестрам спілкуватися з пацієнтами та їх родинами в онкологічній клініці, як проводити профілактику онкологічним захворюванням розглядали 25 квітня у Житомирі на спільному розширеному засіданні обласної координаційної ради з питань безперервної післядипломної освіти практикуючих медсестер та Асоціації медичних сестер Житомирської області.

 

Засідання провів голова координаційної ради, проректор з практичного навчання, д.м.н., доцент кафедри «Сестринська справа» КВНЗ «Житомирський інститут медсестринства» Павло Яворський.

 

Захід відбувся за участю заступників головних лікарів з медсестринства, медсестри онкологічних відділень та кабінетів закладів охорони здоров’я області, а також слухачів курсів підвищення кваліфікації.

 

Блок доповідей складався з тем про медичні наслідки Чорнобильської катастрофи, проблеми сучасного стану захворювань онкологічної патології в Житомирській області, особливості діагностики раку молочної залози, аспекти профілактики раку легенів.

 

Досвідом голландських колег про роль медичної сестри у спостереженні та догляді за онкохворими пацієнтами поділився сімейний лікар, виконавчий директор фонду «Foundation Sharing Knowledge Netherlands – Ukraine» Хенк ван Скотхорст.

 

У залі були розгорнуті виставки наукової та навчальної літератури і картин з відповідної тематики, які підготували працівники бібліотеки інституту медсестринства та працівники міського Палацу культури. 

1

 

2

 

2

Версія для друку