Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ромський освітній фонд розпочав прийом заявок на конкурс стипендій

28 Квітня 2017 • 14:47

Кіл-сть переглядів: 505

Ромський освітній фонд розпочав прийом заявок на конкурс стипендій за програмою «Право та гуманітарні дисципліни» на 2017-2018 навчальний рік.

 

Стипендії програми «Право та гуманітарні дисципліни» – це унікальна можливість здобути професійно-технічну або вищу освіту, розвинути особисті та професійні якості, а в перспективі – знайти гідну роботу. Окрім цього, це ще й можливість долучитися до спільноти освічених молодих ромів – громадських активістів, та спільно працювати над вирішенням тих проблем, з якими стикаються нацменшини в Україні, розвивати ромські громади тощо.

 

Аби взяти участь у конкурсі, потрібно:

  • Бути ромом/ромні за етнічним походженням та відкрито визнавати це;
  • Навчатися або планувати вступ до акредитованого в Україні професійно-технічного або вищого навчального закладу;
  • Мати активну громадську позицію та займатися волонтерською діяльністю в інтересах та на користь ромських громад.

 

Термін подання заявок на конкурс – 16 травня 2017 року.

 

Довідково. Програма «Право та гуманітарні дисципліни» співфінансується Фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) та Ромським освітнім фондом. Адміністрування Програми в Україні здійснюється Ромською програмною ініціативою Міжнародного фонду «Відродження».

 

За роки існування Програми в Україні понад 300 молодих ромів і ромні вже отримали вищу освіту завдяки стипендії, а 114 – продовжують своє навчання.

 

Більше інформації про програму, її умови, а також детальну інструкцію із подання електронних заявок можна знайти тут. Заявки на участь у конкурсі приймаються лише в електронному вигляді!

 

За детальною інформацією можна звернутися до координатора стипендійних програм Ромського освітнього фонду в Україні Сергія Пономарьова за електронними адресами:  ponomaryov@irf.ua або ponomaryov@romaeducationfund.org.

Версія для друку