Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У 2018 році діти підуть до першого класу реформованої школи – Лілія Гриневич

02 Червня 2017 • 14:49

Кіл-сть переглядів: 928

1У 2018/19 навчальному році діти підуть до першого класу вже реформованої школи.

 

Про це розповіла журналістам Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич 2 червня під час робочого візиту на Житомирщину.

 

«Під час зустрічі ми з педагогами обговорювали концепцію нової української школи. Це стратегічний документ, який віддзеркалюється в законі про освіту. У парламенті Закон України «Про освіту» прийняли у першому читанні. Він визначає, як фактично буде рухатися наша освіта далі, зокрема, зміни, які будуть у середній освіті. У 2018-2019 навчальному році діти підуть до першого класу реформованої школи, яка буде базуватися на компетентнісному підході», – зазначила Лілія Гриневич.

 

За словами Міністра, сьогоднішня середня школа вже не відповідає вимогам сучасності.

 

«Ми хочемо перейти від школи, яка напихає дітей знаннями, здебільшого, теоретичними, до школи для життя у 21-му столітті. Надати дітям саме ті компетентності, які необхідні, щоб самореалізуватися індивідуально, професійно. Також буде оновлення підготовки вчителів», – розповіла Лілія Гриневич.

 

Нагадаємо, 2 червня Міністр освіти і науки України відвідала Коростишівську гуманітарну гімназію №5 та привітала Житомирський національний агроекологічний університет з 95-річчям.

 

1

Версія для друку