Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Реформа децентралізації – одна з найбільш успішних в Україні, – Геннадій Зубко

20 Червня 2017 • 08:06

Кіл-сть переглядів: 540

Реформа децентралізації сьогодні одна з найбільш успішних в Україні.

 

На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час координаційної зустрічі «Реформа місцевого самоврядування і децентралізація влади в Україні: успіхи та перспективи», у якій бере участь і голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

 

«Реформа децентралізації сьогодні одна з найбільш успішних в Україні. 412 громад вже об’єдналися. 159 громад вже два роки поспіль впроваджують цю реформу і показують, як не тільки змінюється система управління, а як матеріалізується система повноважень, система, яка дозволяє впровадити фінансову децентралізацію і зробити так, щоб люди відчули ці зміни на своє житті. Сьогодні площа, яку охоплює децентралізація в Україні, більша за площу Польщі чи Португалії», – зазначив Геннадій Зубко.

 

За його словами, поступово будуть впроваджуватися інструменти для оцінки результатів реформи в конкретній області та громаді.

 

Крім того, впроваджується і фінансовий моніторинг за такими показниками: кількість коштів у громаді на одного мешканця, залежність громади від фінансування з державного бюджету, витрати громади на управлінський персонал (витрати можуть збільшуватися тільки після збільшення доходів громади).

 

Геннадій Зубко закликав керівників громад правильно виставляти пріоритети, щоб у першу чергу зробити комфортнішим життя громадян, закрити найбільш болючі питання, як житлово-комунальні, інфраструктурні та ін.

 

Учасники зустрічі говоритимуть сьогодні також про освіту, медичну реформу, якісне надання адміністративних та комунальних послуг, просторовий розвиток територій та ін.

 

1

 

2

 

3

 

5

 

4

Версія для друку