Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вступив у дію закон про фінансування місцевих виборів в об’єднаних громадах

12 Липня 2017 • 07:23

Кіл-сть переглядів: 720

1Президент України підписав закон, який врегульовує питання фінансового забезпечення місцевих виборів, в тому числі і перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах (законопроект № 6431).

 

Законом на 272,3 млн грн збільшено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

 

Закон вступив в дію сьогодні, 12 липня.

 

Законодавчий акт забезпечить належну підготовку та проведення перших виборів в об’єднаних територіальних громадах, а також позачергових місцевих виборів за рахунок коштів відповідної субвенції.

 

За даними Мінрегіону, вже 123 об’єднаних територіальних громад очікують від Центральної виборчої комісії рішення про призначення на їх території перших місцевих виборів.

 

Крім того, є громади, які бажають приєднатися до вже діючих об’єднаних громад. В такому випадку мають проводитися позачергові вибори на території приєднаних рад.

 

Як відомо, загалом в Україні протягом 2015-2017 років вже створено 413 об’єднаних територіальних громад, до складу яких увійшла 1971 колишня місцева рада.

Версія для друку