Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі розповіли, як покращити надання публічних послуг. ФОТО

18 Липня 2017 • 09:12

Кіл-сть переглядів: 462

Реформу децентралізації в контексті надання публічних послуг жителям області, активну співпрацю між містами та громадами обговорюють учасники семінару «Підтримка децентралізації в Україні: Зміцнення міжмуніципального співробітництва для кращого надання публічних послуг».

 

Семінар проходить сьогодні, 18 липня, до 17.00 у готелі «Reikartz» в рамках проекту ОЕСР.

 

Менеджер проекту ОЕСР пані Марія-Варінья Мішалун, відкриваючи семінар, наголосила на тому, що “цей захід надасть учасникам можливість почути, як їх колеги за допомогою наявних механізмів співпраці справляються з викликами у наданні державних послуг у сфері транспорту/інфраструктури, освіти і поводженні з відходами”.

 

Також семінар є також нагодою ознайомитися з досвідом країн-членів ОЕСР у сфері покращення рівня надання державних послуг через інструмент міжмуніципального співробітництва.

 

Семінар складається з чотирьох сесій:

  • Міжмуніципальне співробітництво в контексті децентралізації в Україні: Засади та виклики.
  • Міжмуніципальне співробітництво як інструмент для зміцнення розвитку інфраструктури та ефективного надання публічних послуг у сфері громадського транспорту.
  • Забезпечення освітою на місцевому рівні: кращі практики та простір для подальшої співпраці.
  • Зміцнення практик поводження з відходами на місцевому рівні через механізм міжмуніципального співробітництва.

 

Участь у відкритті семінару взяв заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов. Семінар у Житомирі – четвертий з низки заходів, що реалізуються в рамках цього проекту.

 

Проект ОЕСР буде працювати в Україні до 2018 року й має на меті надати підтримку реалізації органами державного управління України реформ у сфері децентралізації та зміцнити інституції державного управління на загальнонаціональному й регіональному рівнях по всій країні. У тісній співпраці з Урядом України, цей проект реалізують Комітет ОЕСР з політики у сфері регіонального розвитку разом із Програмою ОЕСР «Конкурентоспроможність Євразії». Проект фінансується спільно Європейським Союзом та органами державного управління Чеської Республіки, Фландрії (Бельгія) і Польщі.

 

Нагадаємо, що 19 липня у Житомирі відбудеться Панельна дискусія для бізнесу в Житомирі від Представництва ЄС «Як вийти на ринки ЄС: можливості, шляхи, інструменти, історії успіху місцевого бізнесу».

 

Довідково: ОЕСР — це унікальний форум, у рамках якого державні органи співпрацюють задля розв’язання економічних, соціальних та екологічних проблем глобалізації. ОЕСР також концентрує зусилля на розумінні та наданні підтримки органам державного управління щодо їх реагування на нові процеси і проблеми, зокрема у сфері корпоративного управління, економіки, що базується на інформації, щодо проблем, пов’язаних зі старінням населення. Організація надає платформу для порівняння досвіду реалізації політики, пошуку розв’язання спільних проблем, виявлення кращої практики і роботи з координації внутрішньої та міжнародної політики. Членами ОЕСР є Австралія, Австрія, Бельгія, Канада, Чилі, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Японія, Корея, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словацька Республіка, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Велика Британія та Сполучені Штати Америки. Європейський Союз бере участь в роботі ОЕСР.

Версія для друку