Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З 1 по 7 серпня відзначають Всесвітній тиждень грудного вигодовування

03 Серпня 2017 • 14:17

Кіл-сть переглядів: 433

Всесвітній тиждень грудного вигодовування відзначається щорічно на початку серпня в понад 170 країнах світу з метою охорони, заохочення та підтримки грудного вигодовування. Цього року ювілейний 25-ий тиждень проходитиме під гаслом «Підтримуємо грудне вигодовування разом».

 

Про це повідомляє прес-служба управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

 

Нині відомо безліч переваг грудного вигодовування. Доведено, що грудне молоко і грудне вигодовування – найважливіша річ, яка рятує життя та забезпечує здоров’я як дітей, так і матерів, дає економічні вигоди та підвищує добробут родини. Проте, на виключно грудному вигодовуванні знаходиться менше 40% дітей у всьому світі. З кожним роком виробники дитячого харчування все активніше просувають свій товар, а грудне вигодовування знецінюється. Ось чому дуже важливо, щоб суспільства всіх країн зосередити свої зусилля на захисті, підтримці та заохоченні до грудного вигодовування – єдиного природного способу годування дітей.

 

Ця акція покликана захистити право дитини харчуватися материнським молоком, а також роз’яснити вагітним жінкам і молодим мамам необхідність і важливість грудного вигодовування.

 

Всесвітній альянс на підтримку грудного вигодовування (WABA) пропонує присвятити цьогорічні заходи тижня грудному вигодовуванню як інтегрованій частині Цілей Сталого Розвитку. З 2016 року WABA започаткувала 15-річний план із здійснення цілей сталого розвитку шляхом пов’язування кожної з таких цілей з грудним вигодовуванням.

 

Нагадаємо, що в холі біля сесійної зали депутат обласної ради Олена Галагуза організувала фотовиставку в підтримку грудного вигодовування.

 

 

 

 

Версія для друку