Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Павло Розенко: Основний фактор понаднормового зростання доходів держбюджету – це підвищення мінімальної заробітної плати

04 Серпня 2017 • 08:25

Кіл-сть переглядів: 379

Підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі з 1 січня 2017 року призвело до суттєвого зростання доходів державного бюджету України та доходів місцевих бюджетів. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

 

«Державна казначейська служба оприлюднила офіційні дані щодо доходів до державного бюджету, і станом на липень вони перевищили заплановані на 42 млрд грн. Це, насамперед, результат роботи економіки України, це результат в тому числі і тих реформ, які проводить нинішня влада», – сказав він.

 

«Основний фактор такого зростання доходів – це суттєве підвищення мінімальної заробітної плати», – підкреслив Павло Розенко. Він нагадав, що з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата зросла вдвічі – до 3200 грн.

 

«Від цього кроку виграли всі. Це збільшило і фонд оплати праці, зросли надходження і до Пенсійного фонду України, і до державного і місцевих бюджетів», – зауважив Віце-прем’єр.

 

«У нинішніх непростих умовах ми робимо все для того, щоб люди відчували зміни на краще», – наголосив Павло Розенко.

Версія для друку