Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Жителі Житомирщини підтримали ініціативу Ігоря Гундича – до кінця року в області з’явиться 30 сонячних електростанцій

15 Серпня 2017 • 14:49

Кіл-сть переглядів: 708

1Вже цьогоріч на Житомирщині з’являться 30 сонячних електростанцій за підтримки Житомирської ОДА.

Про це сказав сьогодні, 15 серпня, голова облдержадміністрації Ігор Гундич, який ініціював програму підтримки встановлення сонячних електростанцій.

«Поки маємо 6 пакетів документів на компенсацію, інші – займаються встановленням станцій. Якщо чесно, не чекав такого попиту. Люди повірили у програму енергоефективності і сміливо переходять на альтернативну. При цьому отримують до 50 тисяч гривень компенсації із обласного бюджету (20% від кредиту) за сонячну електростанцію», – сказав він.

Також Ігор Гундич додав, що на програми, які користуються попитом серед населення, будуть спрямовуватися додаткові ресурси.

 

Нагадаємо, щоб отримати компенсаціїю з обласного бюджету на встановлення сонячної електростанції, необхідно вибрати обладнання у постачальника та взяти на нього рахунок-фактуру, а потім звернутися у банк та взяти кредит на встановлення систем сонячного теплопостачання. 

 

Крім цього, ви можете вироблену електроенергію продавати державі за значно вищим «зеленим тарифом» – по 0,18 євроцентів за 1 кВт.

Версія для друку