Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Триптих до пам’ятника Героям Небесної Сотні виготовили із кортенового металу, який з часом набуде бронзового забарвлення

17 Серпня 2017 • 10:38

Кіл-сть переглядів: 845

1Триптих, який вже встановили у Житомирі до пам’ятника Героям Небесної Сотні, виготовлений з кортенової сталі – так званого «вічного» металу.

 

Про це розповів директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації Роман Щебетов.

 

«Не потрібно сьогодні лякатися того, що на триптиху де-не-де проступає іржа. Це особливість металу, з якого він зроблений – кортенова сталь. З часом листи мають повністю стати іржавими і отримати бронзове забарвлення. Це концепція авторів проекту, адже триптих має грати на контрасті зі світлом, прозорою постаттю людини, яка стоїть перед ним і символізує відродження. Крім того, такий метал сьогодні є трендовим у всьому світі», – зазначив Роман Щебетов.

 

Кортенову сталь називають «вічною», адже її окисна плівка не розмивається водою, тому метал, один раз покрившись іржою, назавжди зберігає свій благородно-коричневий колір.

 

Сьогодні всі елементи пам’ятника вже встановлені, кріпиться підсвітка та проводяться роботи з благоустрою.

 

Цілісну концепцію жителі та гості міста зможуть побачити вже 23 серпня, у День державного прапора України.

Версія для друку