Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі конкурсанти змагаються за перемогу у фестивалі імені Володимира Шинкарука «Пісенний Спас»

19 Серпня 2017 • 10:10

Кіл-сть переглядів: 486

У Житомирі уже третій день триває ІІІ Міжнародний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука.

 

Вчора, 18 серпня, організатори та члени журі конкурсної програми провели прес-конференцію та розповіли про перший, відбірковий тур.

 

Приєдналися до підведення підсумків 2 днів фестивалю заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

 

За словами журі конкурсу, цьогоріч конкурсанти вразять глядачів своїми талантами. Так, наприклад, під час прослуховувань вже на першому турі у журі майже не залишилося сумнівів, хто отримає «Гран-прі».

 

Сьогодні, 19 серпня, конкурсанти проходять другий тур та змагаються за можливість виступити сьогодні на великій сцені з відомими зірками.

 

Крім конкурсної програми, як розповідають організатори, до 20 серпня Міський парк культури та відпочинку перетворився на Фестивальне містечко: літературні, художні алеї, ярмарки майстрів, творчі майстер-класи, спортивні та козацькі змагання, Мистецький марафон, конкурс молодих виконавців, великі концерти зірок. На всі заходи фестиваль вхід вільний.

 

Фестиваль проходить за сприяння Міністерства молоді та спорту України, Житомирської обласної державної адміністрації, міської ради, спонсорів та партнерів.

 

 

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

 

17-20 серпня з 11:00 до 22:00  Фестивальне Містечко

  • Мала фестивальна сцена: відбірковий конкурс молодих виконавців, Мистецький марафон (творчі виступи артистів різних жанрів).
  • Літературна алея: книжковий ярмарок, поетичні читання, творчі зустрічі та автограф-сесії з Анатолієм Матвійчуком, Євгенією Чуприною, Анжелікою Рудницькою, Симором Гласенком, Наталкою Позняк.
  • Алея майстрів: виставка-ярмарок та майстер-класи, виставка «Від бабусі до онуки» – неповторні вишивки у різних техніках.
  • Художня алея: виставка картин і майстер-класи.
  • Спасівська Алея: спільний розпис жовтого фортепіано та створення художнього панно на асфальті.
  • Спортивно-оздоровча зона: виступи спортивних клубів, активний відпочинок, експрес масаж.
  • Козацькі розваги: показові виступи, майстер-класи з володіння козацькою зброєю, приготування кулішу.
  • Дитячий майданчик: ігри, майстер-класи, аква-грим для дітей та мехенді (малюнок хною) для дорослих, консультації психолога та логопеда від клубу «Супермама» та СКР «Бджілка».
  • Фуд-корти
  • Лаунж-зона
  • NEW! Фото-центр: миттєве фото з фестивалю на сувенірних магнітах.
  • NEW! Спасівський рушник: спільне вишивання.
  • NEW! Щоденний розіграш подарунків.

 

На фестивалі пройдуть відкриті авторські майстер-класи від зіркового журі конкурсу. Також всі зможуть долучитися до вишивання символічного Спасівського рушника та сфотографуватися біля ще одного символу фестивалю – Дерева життя, яке виготовили спеціально до фестивалю.

 

 

ВЕЛИКІ КОНЦЕРТИ НА ГОЛОВНІЙ ФЕСТИВАЛЬНІЙ СЦЕНІ

 

Літний театр Міського парку культури та відпочинку (Ракушка)

 

19 серпня

 

19:00 – Зірковий концерт до Дня народження Володимира Шинкарука. Фінал конкурсу.

 

На великій сцені фестивалю виступлять Ірина Шинкарук,«The ВЙО», «G-Art», Анатолій Матвійчук, Наталія Бучинська, Валентина Степова, Олександр Воєвуцький, Алла Попова, Артем Кондратюк, Анжеліка Рудницька, Ярослава Руденко, Андрій Князь, Роксолана Калин, Лена Дарк, Ірина Дорофєєва, «Красотки», ансамбль «Дніпро» та Олена Кулик, Роман Веремейчик  та група «Lumiere», Ірина Антонович, Злата Трусова, Едвард Айдинов.

 

20 серпня

 

19:00 Гала-концерт та церемонія нагородження конкурсу.

 

Виконавці: Віталій Борисюк та Ольга Сумська, Ніна Кірсо та «Фрістайл», Ауріка Ротару, Євгеній Слуцький, Ірина Дорофєєва, Ірина Шинкарук, Анатолій Матвійчук,  Поль Манандіс, Анатолій Гнатюк, Тетяна Піскарьова, Ніна Матвієнко, Анжеліка Рудницька, Алла Попова, «Ретро 21», Віктор Винник та «Мері», «Аviator», Кір Каплуновський, Катерина Бужинська, Оксана Пекун, Юрій Градовський.

 

1

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

7

 

6

 

9

 

1

 

11

 

12

Версія для друку