Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина має стати лідером з підвищення якості надання соціальних послуг, – Геннадій Зубко

23 Серпня 2017 • 13:59

Кіл-сть переглядів: 494

 Житомирська область має бути у трійці лідерів, де змінюється якість надання соціальних послуг.

 

На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко сьогодні, 23 серпня, у Житомирі під час наради з питань децентралізації.

 

«Головне питання для людей – матеріалізація реформ. Починаючи в об’єктах, інфраструктурах, як їхнє життя змінилося завдяки реформам. Саме Житомирська область, яка сьогодні у трійці лідерів по створенню територіальних громад, має бути і у трійці лідерів, де змінюється якість наданих послуг. Я хочу, щоб тут всі відчували свою відповідальність», – зазначив Геннадій Зубко.

 

За його словами, сьогодні організаційного, фінансового ресурсу вистачає. 155 мільйонів надійшло в область тільки за рахунок децентралізації.

 

«У грудні ми подивимося, що з об’єктів здано в реалізацію, що ні, і тоді прийматимемо кадрові рішення», – наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

 

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич зазначив, що найбільше охоплено громадами Народицький район – 100%, Хорошівський – 95%, Олевський – 94%, Пулинський район – 93%, Баранівський район – 92%. Серед аутсайдерів у впровадженні реформи децентралізації – Ружинський район.

 

«З 1 вересня 2018 року добровільне об’єднання громад завершиться. Тому я закликаю вас зайняти активну позицію. Держава виконує усі свої фінансові зобов’язання. Якщо у ваших районах є якісь проблеми – то вони вирішуються, все у ваших руках. Робіть все для того, щоб використати ці можливості, які дає держава», – звернувся до керівників районів голова ОДА.

 

Нагадаємо, сьогодні Геннадій Зубко вручив 12 нових шкільних автобусів районам та ОТГ Житомирщини.

Версія для друку