Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі на виставці «Дрес-код України доби Незалежності» покажуть колекції українських fashion-дизайнерів

29 Серпня 2017 • 12:48

Кіл-сть переглядів: 392

У Житомирі відкриється виставка одягу з колекцій українських fashion-дизайнерів «IN PROGRESS. Дрес-код України доби Незалежності».

Відкриття відбудеться завтра, 30 серпня, о 18.00 у Житомирському обласному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги.

Журналістів області запрошують о 17.00 на перегляд виставки.

Моделі одягу з колекцій українських fashion-дизайнерів, інаугураційна сукня Першої леді, речі з показів в Парижі, Мілані, Нью-Йорку, Флоренції та Далласі – все це буде представлено на вистаці. Але цей проект – не новітня історія української моди, точніше, не тільки. Мода завжди була і залишається відображенням уявлень людей про ідеальний світ та ідеальних себе в цьому світі. Тому ця виставка великою мірою є розповіддю про наше суспільство, нашу країну та її громадян, презентована за допомогою моделей одягу, створеного українськими дизайнерами.

Виставка – це хронологічна розповідь, що починається з 1991 року і йде до наших днів. Кожна тема презентує через моду систему поглядів, що панувала в певні часи. Якщо роздивитись всі теми послідовно, можна побачити шлях, який здолало наше суспільство від усвідомлення себе мешканцями однієї з республік СРСР до відчуття себе громадянами незалежної держави, що прямує в Європу. Цей шлях ще не пройдено, він триває й нині.

Приходь та побач усе власними очима. Виставка діятиме до 14 вересня.

Версія для друку