Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На виставці «IN PROGRESS» відвідувачі можуть побачити 60 моделей суконь, авангардну моду, сценічне вбрання зірок. ФОТО

31 Серпня 2017 • 14:01

Кіл-сть переглядів: 357

У Житомирі відкрилася виставка «IN PROGRESS. Дрес-код України доби Незалежності», де представлені колекції українських fashion-дизайнерів.

 

Відкрилася виставка вчора, 31 серпня, у Житомирському облмуздрамтеатрі ім. І. Кочерги.

 

На виставці представлені шість періодів доби Незалежності, 60 моделей одягу, арт-об’єкти авангардної моди заввишки чотири метри, інавгураційна сукня Першої леді, сценічне вбрання зірок української поп-естради, моделі з показів в Парижі, Мілані, Нью-Йорку, Флоренції та Далласі.

 

INPROGRESS – це новітня історія української моди. Мода завжди була і залишається відображенням уявлень людей про ідеальний світ та ідеальних себе в цьому світі. Тому ця виставка є розповіддю про наше суспільство, нашу країну та її громадян, показана за допомогою моделей одягу, створеного українськими дизайнерами.

 

Історії української моди доби Незалежностіможна виокремити три періоди, кожен з яких представлено двома темами. Кожна пара – це, в певному сенсі, комплект: одна тема відображає у моді уявлення про найкраще суспільство, друга – уявлення про ідеального себе. Остання тема – це прогноз, або, скоріше, перший начерк принципово нового світосприйняття і відношення до моди. Можливо, вже найближчим часом ми побачимо, як ці ідеї докорінно змінять світ моди – і світ взагалі. 

 

Перегляд виставки безкоштовний і діятиме до 14 вересня у будні дні з 12.00 год. до 19.00 год., а у вихідні з 11.00 год. до 16.00 год.

Версія для друку