Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 343 від 30.08.2017

01 Вересня 2017 • 08:40

Кіл-сть переглядів: 158

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

30.08.2017

 

№ 343

Про здійснення шефства над військовими частинами Збройних Сил України

 

 

 

Відповідно до статей 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Указу Президента України від 11 лютого 2016 року № 44/2016 «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України» (зі змінами, внесеними Указом Президента України від 8 серпня 2017 року №213/2017) та з метою організації системної роботи з надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України:

 

1. Баранівській, Бердичівській, Житомирській, Новоград-Волинській, Попільнянській, Пулинській, Черняхівській, Чуднівській райдержадміністраціям, рекомендувати Бердичівській, Житомирській, Коростенській, Малинській, Новоград-Волинській міським радам, Чуднівській районній раді, закріпленим за військовими частинами Збройних Сил України:

1) Для надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України розробити (у разі відсутності розроблених раніше та діючих) проекти програм з матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України.

2) Вжити заходів щодо залучення до здійснення шефства підприємств, організацій, установ, трудових колективів, які мають реальну можливість надавати допомогу військовим частинам.

3) Спільно із командирами підшефних військових частин розробити плани шефської роботи, в яких передбачити заходи щодо:
надання допомоги в підтримці боєздатності та боєготовності військових частин;
сприяння у зміцненні матеріально-технічної бази об’єктів військових частин, вирішенні питань, пов’язаних із задоволенням соціальних потреб військовослужбовців;
участі в організації та проведенні культурно-просвітницьких заходів у підрозділах військових частин, військово-патріотичного виховання молоді, підготовки до виконання військового обов’язку щодо захисту держави, відродження бойових та військових традицій, піднесення престижу та створення позитивного іміджу військової служби;
сприяння у розв’язанні житлових, комунально-побутових та інших соціальних проблем особового складу підшефних військових частин.

4) Щороку до 10 жовтня надавати сектору мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації пропозиції щодо актуалізації переліку військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, над якими здійснюється шефство, для узагальнення та інформування Міністерства оборони України.

5) Щокварталу здійснювати аналіз стану виконання роботи з надання шефської допомоги військовим частинам ЗСУ та за його результатами підбивати підсумки. Інформацію з відображенням видів та обсягів такої допомоги надавати сектору мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом за формою, що додається.

 

2. Управлінням облдержадміністрації: освіти і науки; сім’ї, молоді та спорту; культури забезпечити координацію роботи відповідних структурних підрозділів райдержадміністрацій з підрозділами підшефних військових частин щодо:
організації виступів творчих колективів, працівників культури та мистецтва;
надання практичної допомоги з питань розвитку фізичної підготовки і спорту, придбання спортивного устаткування та інвентарю;
проведення спільних із учнями ЗОШ, інших учбових закладів заходів із відзначення державних, військово-професійних свят;
відзначення кращих військовослужбовців частин за високі результати у військовій службі та професіоналізм;
сприяння у влаштуванні дітей військовослужбовців у дошкільні навчальні заклади;
сприяння у підготовці допризовної молоді до виконання військового обов’язку для захисту інтересів української держави.

3. Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації та рекомендувати обласному центру зайнятості забезпечити надання соціальної підтримки малозабезпеченим сім’ям військовослужбовців, сприяти у працевлаштуванні членів сімей військовослужбовців підшефних військових частин.

4. Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації забезпечити, у разі необхідності, надання допомоги в організації лікування військовослужбовців військових частин, сприяти у забезпеченні частин медикаментами.

5. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам забезпечити висвітлення в обласних, районних, міських ЗМІ інформації про хід виконання заходів щодо надання шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Національної гвардії України.

6. Сектору мобілізаційної роботи апарату облдержадміністрації координувати роботу з питань здійснення шефства над військовими частинами, щокварталу, до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом узагальнювати дані щодо обсягів наданої допомоги.

7. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 11.03.2016 №62 «Про здійснення шефства над військовими частинами Збройних Сил України», від 27.01. 2017 №22 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 11.03.2016 № 62».

8. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Лагуту Я.М.

 

 

Голова адміністрації

І.П. Гундич

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку