Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 264 від 10.07.2017

01 Вересня 2017 • 13:20

Кіл-сть переглядів: 134

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

10.07.2017

 

№ 264

Про призов громадян України на строкову військову службу до Національної гвардії України у серпні 2017 року

 

 

 

Відповідно до статей 6, 27, 39, 41 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, статті 36 Закону України “Про місцеве самоврядування”, статей 15, 16 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, Указу Президента України від 07.07.2017 № 178/2017 “Про проведення у серпні 2017 року призову громадян України на строкову військову службу до Національної гвардії України”:

 

1. Провести в установленому порядку призов на строкову військову службу до Національної гвардії України придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу у серпні 2017 року.

2. Обласній призовній комісії, утвореній згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації від 03.03.2017 №80, здійснювати керівництво районними та міськими призовними комісіями і контроль за їх діяльністю.
Засідання обласної призовної комісії в період проведення призову громадян проводити щочетверга.

3. З метою підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу головам районних державних адміністрацій та рекомендувати міським головам через утворені районні (міські) призовні комісії протягом липня-серпня 2017 року організувати медичний огляд призовників 1990-1999 років народження.

4. Головам районних державних адміністрацій та рекомендувати міським головам:

1) Для проведення медичного огляду громадян, призову їх на строкову військову службу та відправки призваних до військових частин забезпечити військові комісаріати обладнаними призовними пунктами (дільницями), медикаментами, інструментарієм, медичним і господарським майном, автомобільним транспортом, виділити їм необхідну кількість лікарів, медперсоналу та технічних працівників.
2) Організувати проведення урочистих проводів призовників на строкову військову службу.

3) Ужити заходів щодо підтримання на призовних дільницях громадського порядку та дотримання правил безпеки при перевезенні призовників.

5. Управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації:

1) Забезпечити направлення за заявкою військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату необхідної кількості лікарів і середнього медичного персоналу для комплектації військово-лікарської комісії обласного військового комісаріату, за якими зберігаються займана посада та середній заробіток за місцем постійної роботи на час роботи в обласному військовому комісаріаті.

2) Забезпечити районні (міські) призовні комісії і обласну медичну комісію медикаментами, інструментарієм та медичним обладнанням.

3) До 01 серпня 2017 року надіслати у районні (міські) військові комісаріати списки осіб, призовників 1990-1999 років народження, які знаходяться на лікуванні та обліку в обласних і районних лікувальних закладах.

4) Згідно із Положенням про військово-лікарську експертизу та медичний огляд у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 №402, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 17.11.2008 № 1109/15800, забезпечити визначення групи крові та резус-належності, проведення серологічних аналізів крові на антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антигени до вірусу гепатиту “В” (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту “С” (anti-HCV), реакцію мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW), флюорографічного обстеження органів грудної клітки призовників у період проходження ними районних (міських) медичних і призовних комісій та на обласному збірному пункті – під час відправки їх до військових частин.

5) За результатами призову на строкову військову службу у серпні 2017 році проаналізувати стан медичного обстеження призовників та поінформувати обласну призовну комісію.

6. Рекомендувати головному управлінню Національної поліції України в області:

1) Протягом липня-серпня 2017 року за заявкою військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату виділити наряд поліції для чергування на обласному збірному пункті.

2) Згідно з вимогами пункту 59 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921 здійснювати:
за зверненням районних (міських) військових комісаріатів досудове розслідування стосовно ухилення військовозобов’язаних від військового обліку;
за зверненням органів місцевого самоврядування та районних (міських) військових комісаріатів розшук, затримання і доставку до районних (міських) військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку.

7. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації:

1) Оприлюднити дане розпорядження у засобах масової інформації.

2) Забезпечити висвітлення в засобах масової інформації внесені зміни до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” стосовно призовного віку, строках проходження строкової служби, порядку надання відстрочок та звільнення від призову, акцентувати увагу на рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року “Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності”, уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744 щодо унеможливлення залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

8. Рекомендувати Житомирському обласному військовому комісаріату поінформувати облдержадміністрацію про хід виконання розпорядження до 20 вересня 2017 року.

9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Лагуту Я.М.

  

 

Голова адміністрації

І.П. Гундич

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку