Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області більше 500 ОСББ надають якісні послуги з утримання будинків

05 Вересня 2017 • 14:55

Кіл-сть переглядів: 330

На Житомирщині функціонує 519 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, на обслуговуванні яких знаходиться  846 будинків.

 

Про це повідомляє департамент містобудування, архітектури, будівництва та  житлово-комунального господарства ОДА.

 

«519 об’єднань співвласників обслуговують 846 багатоквартирних будинків в області. Для надання якісних послуг мешканцям будинків ОСББ проводять конкурсні відбори підприємств різних форм власності – на ці роботи в області задіяно уже 22 приватних підприємств. Крім послуг з утримання будинків та прибудинкової території, ОСББ вирішують питання ефективного використання енергоресурсів. За рахунок державної та обласної програм відшкодування «теплих» кредитів у багатоквартирних будинках здійснюється заміна покрівлі, вікон та дверей, ремонт системи теплопостачання, утеплення тощо», – йдеться у повідомленні департаменту.

 

Так, з початку дії Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження з обласного бюджету ОСББ Житомирщини відшкодовано 37 «теплих» кредитів на суму  65 млн 16,6  тис. грн.

 

Тільки у серпні 2017 року 17 ОСББ взяли  «теплі» кредити для заміни вікон, дверей, освітлення, ремонту системи опалення на  3 млн 359,2 тис.грн.

 

Нагадаємо, що з початку 2017 року 13 ОСББ отримали відшкодування за обласною програмою «теплих кредитів».

 

Довідково: Об’є́днання співвла́сників багатокварти́рного буди́нку, або ОСББ — (юридична особа, створена для представлення спільних інтересів об’єднань) це неприбуткова юридична особа, створена власниками житлових та нежитлових приміщень для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію.

Версія для друку