Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 392 від 03.10.2017

03 Жовтня 2017 • 11:28

Кіл-сть переглядів: 132

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

03.10.2017

 

№ 392

Про завершення підготовки об’єктів
господарського комплексу області
до роботи в осінньо-зимовий
період та початок опалювального
сезону 2017/18 року

 

 

 

 

Відповідно до ст. ст. 2, 20 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, ст. 12 Закону України „Про теплопостачання”, ст. 6 Закону України „Про житлово – комунальні послуги”, на виконання рішення колегії облдержадміністрації від 28.09.2017 № 15, з метою своєчасного початку опалювального сезону та його сталого проходження:

1. Утворити обласну робочу групу для здійснення контролю за проходженням опалювального сезону 2017/18 року та затвердити її склад згідно з додатком.

 

2. Житомирській райдержадміністрації та рекомендувати міськвиконкомам міст Житомира, Бердичева, Коростеня та Малина забезпечити до кінця 2017 року оснащення багатоквартирних житлових будинків приладами обліку теплової енергії на 75%.

 

3. Департаментам облдержадміністрації: містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства; праці та соціального захисту населення; управлінням облдержадміністрації: промисловості, розвитку інфраструктури та туризму; освіти і науки; охорони здоров’я; культури спільно з головами райдержадміністрацій, головами об’єднаних територіальних громад та міськими головами, керівниками підвідомчих підприємств і організацій забезпечити в області стале проходження опалювального сезону 2017/18 року.

4. Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації забезпечити координацію щодо:

 

1) Проведення розрахунків комунальних підприємств області за спожиті енергоносії, у тому числі за розподіл природного газу перед ПАТ „Житомиргаз”.

 

2) Зміни тарифів на житлово-комунальні послуги.

 

3) Переведення котелень на альтернативні види палива.

 

4) Оснащення наявного житлового фонду будинковими засобами обліку і регулювання теплової енергії.

 

5. Управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму; департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації; рекомендувати Службі автомобільних доріг в Житомирській області координувати роботу щодо своєчасного приведення у належний стан снігоприбиральної техніки та забезпечення нормативної потреби у піщано-соляній суміші і реагентів для боротьби з ожеледицею.

 

6. Управлінню промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації, рекомендувати ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», ПАТ «Житомиргаз» забезпечити сталу роботу підприємств паливно-енергетичного комплексу.

 

7. Управлінню цивільного захисту населення облдержадміністрації, рекомендувати управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, забезпечити оперативне реагування у разі порушення умов проживання населення та функціонування об’єктів життєзабезпечення.

 

8. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам, головам об’єднаних територіальних громад:

 

1) Розглянути на засіданнях колегій райдержадміністрацій та на засіданнях виконкомів міських рад питання щодо завершення технічної підготовки об’єктів та сталого проходження опалювального сезону, проведення розрахунків за спожиті енергоносії, дотримання лімітної дисципліни та переведення котелень на місцеві види палива.

 

2) Утворити робочі групи та визначити відповідальну особу для здійснення контролю за проходженням опалювального сезону 2017/18 року на території району (міста), спеціалізовані ремонтні бригади, організувати роботу телефонів „гарячої лінії” з цілодобовим режимом на підприємствах.

3) Видати згідно з Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630, відповідні розпорядження (рішення) про початок опалювального сезону 2017/18 року, враховуючи кліматичні умови.

4) Розпочати опалення у першу чергу в лікувальних установах, дитячих дошкільних та загальноосвітніх закладах з подальшим підключенням централізованого теплопостачання у житлових будинках.

5) Привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня відповідно до Закону України „Про житлово-комунальні послуги”.

6) Постійно вживати вичерпних заходів щодо забезпечення проведення своєчасних поточних розрахунків за спожитий природний газ та електричну енергію усіма категоріями споживачів, місцевими бюджетними установами та погашення існуючої заборгованості, не допускати погіршення стану платіжної дисципліни.

7) Узгодити з регіональними підрозділами управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області оперативні плани дій, спрямовані на локалізацію надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, створити необхідні запаси рідкого та твердого палива відповідно до запланованих обсягів. Забезпечити дотримання на підприємствах господарського комплексу вимог чинного законодавства щодо охорони праці, запобігання виробничому травматизму, Правил безпеки систем газопостачання України та інших нормативних документів.

 

8) Звернути особливу увагу на забезпечення твердим паливом згідно із затвердженими нормами установ бюджетної сфери та незахищених верств населення.

 

9) Постійно висвітлювати у місцевих засобах масової інформації питання про стан проходження опалювального сезону, проводити інформаційну кампанію щодо заощадження населенням теплової енергії й енергоресурсів та необхідності проведення своєчасних розрахунків за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги.

 

10) Звернути увагу на персональну відповідальність за своєчасний початок та стале проходження опалювального сезону 2017/18 року.

 

11) Про хід виконання розпорядження щокварталу до 15 числа, що настає за звітним періодом, інформувати департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

 

9. Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації щокварталу, не пізніше ніж до 25 числа місяця, що настає за звітним періодом, інформувати облдержадміністрацію про хід виконання розпорядження.

 

10. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Ясюнецького О.О.

 

 

Голова адміністрації

І.П. Гундич

 

 

Завантажити розпорядження

Версія для друку