Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Медична реформа: основне завдання госпітальної ради – створення 5-річного плану розвитку округу

18 Жовтня 2017 • 10:38

Кіл-сть переглядів: 468

Найголовніше завдання госпітальної ради – це розробити проект 5-річного плану розвитку госпітального округу. І для цього необхідно сформувати пропозиції, які виведуть лікарні на сучасний рівень.

 

На цьому наголошує керівник госпітальної ради у Бердичівському окрузі – головний лікар Бердичівської центральної міської лікарні Лариса Бабікова.

 

«Найголовніше завдання госпітальної ради – це розробити проект 5-річного плану розвитку госпітального округу. Кожен з 15 учасників госпітальної ради у Бердичівському окрузі зараз формує пропозиції щодо розвитку медичних установ у районі, місті та громадах, які ввійшли до округу. На засіданні ради ми узагальнимо цю інформацію, проект 5-річного плану розвитку маємо узгодити на місцях і затвердити сесіями кожної місцевої ради», – зазначає Лариса Бабікова.

 

До госпітальної ради Бердичівського госпітального округу увійшли 5 представників з м Бердичів, по 2 фахівця  – з районів та по 1 – з об’єднаних громад.

 

За словами головного лікаря Бердичівської ЦМЛ, всі учасники госпітальних рад чекають від МОЗ нормативні документи – положення про лікарні планового та відновлювального лікування, хоспісів.

 

«Поки що вивчаємо документи щодо функціонування лікарень інтенсивного лікування першого і другого рівнів. Госпітальна рада розглядатиме не лише питання щодо перепрофілювання медичних установ, а й питання щодо доріг та під’їздів до лікарень, потенційні маршрути. Всі зміни, які чекають на жителів, відбуватимуться поступово в рамках тих вимог, які надсилатиме МОЗ», – зауважила керівник ради Бердичівського госпітального округу.

 

Госпітальна рада – дорадчий орган, до якого входять представники кожного міста обласного значення, району та об’єднаної громади пропорційно до чисельності їх населення. Це майданчик для переговорів, який дозволяє напрацювати варіанти рішень, розробити спільне бачення – яким повинно бути майбутнє мережі лікарень цього округу в цілому.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині створили госпітальні ради у чотирьох округах та обрали керівників, а Микола Суслик розповів як на Житомирщині працюватиме принцип «гроші йдуть за пацієнтом».

 

Довідково: Вибори претендентів до госпітальних рад у Житомирському окрузі завершились 11 жовтня, Коростенського та Новоград-Волинського – 10 жовтня. Установчі збори госпітальної ради Бердичівського округу відбулись ще 5 вересня. До повноважень учасників госпітальних рад також належить призначення та звільнення керівників закладів охорони здоров’я комунальної власності, що знаходяться в межах госпітального округу.

Версія для друку