Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З 2018 року держава передасть місцеві дороги на обласний рівень, – Володимир Омелян на Житомирщині

23 Жовтня 2017 • 13:28

Кіл-сть переглядів: 374

З 1 січня 2018 року місцеві дороги перейдуть на обласний рівень з відповідним утриманням.

 

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сьогодні, 23 жовтня, під час відкриття мосту у с. Рижани на Житомирщині.

 

«З 1 січня 2018 року ми передаємо на обласний рівень 120 тисяч кілометрів доріг з відповідним фінансуванням. 5% з Дорожнього фонду підуть на заходи безпеки руху, щоб ми не втрачали українських громадян у ДТП. З наступного року вступає в дію Дорожній фонд, і ми нарешті будемо мати чіткий бюджет на весь поточний рік і розуміння, які кошти будуть надходити на ремонт існуючих та будівництво нових автошляхів, на відновлення мостів, на дорожню безпеку на подальші роки. Це величезний крок вперед, це абсолютно інший механізм, який повинен використовуватись на благо платників податків, бізнесу та українських громадян», – зазначив Міністр.

 

За його словами, з наступного року держава буде утримувати лише дороги державного значення. Місцеві дороги будуть на балансі громад. І жителі будуть самі контролювати, як працюють голова громади, староста, питати, куди ділися гроші і де дороги.

 

Володимир Омелян також переконаний, що через 4-5 років між Україною і Польщею, чи між Україною та Угорщиною не буде різниці в якості доріг, залізниць і авіасполучення.

 

Нагадаємо, у Хорошівському районі відкрили міст, на який жителі чекали майже 10 років.

 

Версія для друку