Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Більше 30 представників громад Житомирщини дізнались, як реформуватиметься медицина в ОТГ

27 Жовтня 2017 • 13:42

Кіл-сть переглядів: 405

Більше 30 представників об’єднаних територіальних громад Житомирщини взяли участь у семінарі «Основи організації первинної медичної допомоги на рівні ОТГ».

 

Захід пройшов сьогодні, 27 жовтня, у Житомирському центру розвитку місцевого самоврядування.

 

За словами керівника Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Василя Невмержицького, реформа передбачає зміну звичних алгоритмів та систем управління в медицині.

 

«Тому сьогодні ми маємо сформувати свою систему та бачення. Наше завдання не просто наблизити медичну послугу до людей, а зробити її якісною. Сьогодні наші експерти нададуть інформацію про існуючий досвід та можливості законодавства», – наголосив Василь Невмержицький.

 

Експерти семінару – в.о. начальника обласного інформаційно-аналітичного центру медстатистики Олександр Зарицький та радник з питань децентралізації у сфері охорони здоров’я Галина Гречин – розповіли учасникам про всі деталі медичної реформи.

 

Крім цього, експерти окреслили основні положення формування якісної ланки сімейної медицини на селі.

 

«Сімейні лікарі мають сьогодні «золоту акцію», адже мають можливість розвивати свою справу на селі, отримувати необхідну практику та, врешті гроші. Але головною проблемою, яка заважає лікарям, є банальний страх та відсутність досвіду. Сьогодні з досвідом ми питання вирішимо, але страх подолати мусите самі», – зазначив Олександр Зарицький.

 

У другому блоці семінару обговорили питання про структуру первинної медичної ланки та які завдання на неї покладаються. Учасникам представили варіанти вже існуючих центрів первинної медико-санітарної допомоги.

 

Зокрема, у Квітневій ОТГ в селі Почуйки було відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини, працювати в яку запросили подружжя лікарів із Брусилова. На сьогодні сімейний лікар та терапевт отримали від громади житло та постійну роботу.

 

Нагадаємо, що вчора у Житомирі публічно обговорили шляхи втілення медичної реформи у життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку