Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Вперше на Житомирщині проходить кар’єрний форум для працівників ЦЗ та роботодавців. ФОТО

09 Листопада 2017 • 10:21

Кіл-сть переглядів: 596

На Житомирщині вперше проходить кар’єрний форум, який одночасно зібрав представників влади, освіти, роботодавців, професійних спілок та громадськості.

 

На цьому наголосив заступник голови ОДА Ярослав Лагута під час відкриття Першого обласного кар’єрного форуму «Освіта. Робота. Перспектива» сьогодні, 9 листопада.

 

«Останнім часом на Житомирщині часто вживається слово «вперше». І сьогодні такий форум проходить вперше саме у нас. Дуже важливо, що до участі у ньому залучені всі «основні гравці» на ринку праці – влада, освіта, роботодавці та представники професійних спілок. Адже об’єднавшись разом, ми зможемо створити оптимальну модель розвитку, де будуть враховані інтереси усіх сторін», – зазначив Ярослав Лагута.

 

Метою форуму є створення ефективної системи взаємодії між владою, службою зайнятості, роботодавцями, навчальними закладами та обміни досвідом для вирішення питання укомплектування кваліфікованими кадрами підприємств.

 

За словами директора обласного центру зайнятості Галини Корінної, протягом 2017 року на Житомирщині працевлаштовано 29 тисяч жителів.

 

«На обліку у нас стоїть 12 тисяч 900 безробітних – це найнижчий рівень безробіття в області за останні 20 років. З них матеріальну допомогу отримують 9 тис. 600 громадянам. Підприємствами, які виплачують найбільшу заробітну плату працівникам, є – «Даніко» у Черняхівському районі, компанія «Кромберг енд Шуберт», швейна фабрика у Бердичеві. Сьогодні ми покажемо кращі практики роботодавців, які легально працевлаштовують людей та виплачують зарплату й відповідно податки» – розповіла Галина Корінна.

 

Участь у відкритті форуму взяли голова облради Володимир Ширма та в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

 

Форум складається з 4 панелей:

  1. Розвиток кадрового потенціалу – невідкладне завдання для розвитку економіки області;
  2. Кращі практики та існуючі проблеми в реалізації заходів, спрямованих на розвиток громади та забезпечення зайнятості населення;
  3. Компетенції для успішної кар’єри: погляд робоитодавців;
  4. Організація навчального процесу задля успішного кар’єрного розвитку учнів (студентів).

 

Нагадаємо, що під час брифінгу Валерій Ярошенко зазначив, що незважаючи на збільшення кількості вакансій, Україні не вистачає кваліфікованих працівників.

Версія для друку