Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На місцях краще видно, яку дорогу потрібно ремонтувати, – Ігор Гундич. ВІДЕО

10 Листопада 2017 • 09:06

Кіл-сть переглядів: 480

 

1З 1 січня 2018 року повноцінно працюватиме дорожній фонд і 120 тис. км доріг будуть передані до сфери управління облдержадміністрацій. Тому області мають бути готовими до прийняття та обслуговування цих доріг.

 

На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вчора, 09 листопада, під час брифінгу для ЗМІ.

 

Зокрема, до сфери управління Житомирської облдержадміністрації перейдуть майже 7 тис. км. Це третій показник по Україні за кілометражем.

 

Голова ОДА Ігор Гундич вважає це правильним кроком, адже на місцях видніше, які дороги потрібно ремонтувати в першу чергу.

 

«Передача доріг передбачає і делегування фінансового ресурсу. Це свого роду подарунок під ялинку. Розумію, що буде не просто. Але ми готові до цієї відповідальності. Адже місцевими дорогами і маємо займатися на місцях – жителя краще видно, яку дорогу потрібно ремонтувати. Це правильний крок, який дасть можливість гасло «роки доріг» втілити в реальність», – повідомив Ігор Гундич.

 

Нагадаємо, вчора в Мінінфраструктури керівник області презентував колегам комплексний підхід, який застосовує Житомирщина: коли опорну школу утеплюють, оформлюють відповідно до вимог нового освітнього простору, купують новий автобус, то і дороги до такої школи мають бути відремонтовані.

 

«Не бачу логіки купувати новенький шкільний автобус і їздити по розбитих автошляхах, яскраво оформлювати утеплену школу і закривати очі на зруйновану дорогу», – наголосив Ігор Гундич.

 


Версія для друку