Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Уряд підвищив розмір допомоги у разі загибелі чи інвалідності військовослужбовців

16 Листопада 2017 • 15:53

Кіл-сть переглядів: 463

1Уряд підвищив розмір одноразової допомоги в разі загибелі, інвалідності чи часткової втрати працездатності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів.

 

Розмір одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців, військовозобов’язаних або резервістів під час виконання ним обов’язків військової служби або внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням ним обов’язків військової служби, збільшено з 500 до 750 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня календарного року (з 800 тис грн до 1,2 млн грн – на 1 січня 2017 року).

 

При цьому розмір допомоги сім’ї в разі смерті військовослужбовця, військовозобов’язаного чи резервіста, який покликаний на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори або для проходження служби у військовому резерві, залишився в розмірі 500 прожиткових мінімумів.

 

Також збільшено розмір одноразової допомоги в разі встановлення військовослужбовцю інвалідності I групи – з 250 до 400 розмірів прожиткового мінімуму, з 200 до 300 прожиткових мінімумів – в разі встановлення військовослужбовцю інвалідності II групи, а також з 150 до 250 прожиткових мінімумів – в разі встановлення інвалідності III групи.

 

Відповідні зміни до Порядку призначення і виплати одноразової грошової внесені постановою Кабміну від 15 листопада.

Версія для друку