Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Внесені зміни у законодавство щодо посадовців органів місцевого самоврядування, які проходять військову службу

17 Листопада 2017 • 09:24

Кіл-сть переглядів: 386

1У законодавство України щодо гарантій трудових прав осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування, у зв’язку з проходженням ними військової служби, внесені зміни.

 

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій трудових прав осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування, у зв’язку з проходженням ними військової служби» від 22.03.2017р. №1971-VIII, який є чинним з 16 квітня 2017 року,  внесено зміни до ст.119 КЗпП України в частині умов збереження місця роботи та середнього заробітку за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом.

 

Встановлюється, що гарантії, визначені у частині третій статті 119 щодо збереження місця роботи, посади не поширюються на осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування та строк повноважень яких закінчився.

 

Цим Законом внесено зміни також у частину другу ст. 33 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», в саме, ст.33 доповнено четвертим абзацом такого змісту: «Якщо на день закінчення повноважень депутат місцевої ради проходив військову службу у зв’язку з призовом на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або військову службу за контрактом під час дії особливого періоду, гарантії, передбачені цією статтею, надаються після його демобілізації».

 

Наприклад, якщо голова селищної ради  був обраний на посаду на період, що закінчується у грудні 2018 року та прийнятий на військову службу за контрактом з вересня 2017 року терміном на 3 роки, збереження місця роботи та середнього заробітку гарантується до грудня 2018 року.

 

Аналогічний порядок діє для громадян, які працюють за строковим трудовим договором, а саме: за працівниками, прийнятими на роботу за строковим трудовим договором, місце роботи і середній заробіток зберігається лише до закінчення строку трудового договору.

Версія для друку