Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент підписав Закон України «Про житлово-комунальні послуги»: що зміниться

06 Грудня 2017 • 12:47

Кіл-сть переглядів: 558

1Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про житлово-комунальні послуги».

 

Документом осучаснюються правові, економічні та організаційні засади надання споживачам житлово-комунальних послуг, а також запроваджуються новітні моделі договірних взаємовідносин між споживачами та виконавцями послуг, побудовані на принципах відкритості, прозорості та взаємної відповідальності.

 

Відповідно до законодавчого акта, з 2019 року запроваджується пеня за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги (розміри встановлюються законом або договорами). Розмір пені встановлюється в договорі не вище 0,1% за кожен день прострочення від суми боргу. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% загальної суми боргу. Пеня не нараховуватиметься при наявності заборгованості держави перед населенням по пільгах та субсидіях, а також при наявності заборгованості по заробітній платі, підтвердженої належним чином.

 

Передбачено комерційний облік спожитих послуг. У той же час, електроенергія і газ будуть оплачуватися тільки за індивідуальними лічильниками.

 

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію після закінчення шести місяців з дня набрання чинності цим Законом, крім пункту 7 частини першої, пункту 10 частини другої та пунктом 2 частини четвертої статті 7, частини третьої статті 11, абзаців першого і другого частини п’ятої статті 18, частини першої статті 26, які вводяться в дію з 1 січня 2019 року.

Версія для друку