Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Чоповицькій ОТГ відкрили оновлене терапевтичне відділення

28 Грудня 2017 • 06:47

Кіл-сть переглядів: 305

У Чоповицькій ОТГ відкрили відремонтоване приміщення терапевтичного відділення Малинської районної лікарні. Завдяки фінансуванню місцевої ради та благодійників громаді вдалось відремонтувати корпус в якому ще до весни цього року розміщувалось геронтологічне відділення.

 

Про це розповів голова Чоповицької ОТГ Михайло Філоненко.

 

«В лютому місяці районна рада закрила геронтологічне відділення і ми вирішили, що в звільненому приміщенні потрібно провести ремонт і перенести туди відділення наших терапевтів. За 9 місяців за підтримки благодійників, своїми силами та силами медичного колективу, приміщення ми капітально відремонтували, і сьогодні медичні послуги мешканці громади отримуватимуть у комфортних умовах», – сказав Михайло Філоненко.

 

У приміщені, окрім внутрішніх робіт, замінили вікна на енергозберігаючі, модернізували систему опалення закладу та підключили її до існуючої котельні. Таким чином вдалось зекономити значні кошти на опалені будівлі.

 

«На майже 5 тисяч населення зручний та комфортний медичний заклад у громаді вже є. Модернізація відділення, дозволить нам збільшити наші можливості в обслуговуванні населення. Крім того ми отримали поштовх для розвитку, адже у громаді є цілі династії лікарів, і це приміщення стане базою для формування якісних медичних послуг у громаді», сказав завідувач терапевтичного відділення Віктор Раєць.

 

 

У відділенні зробили перепланування, що дозволило побудувати новий харчоблок, розширити площу палат та приміщень для медперсоналу. Крім того до Нового року місцева влада планує закупити 4 набори комп’ютерної техніки для сімейних лікарів, які працюватимуть у відділені, на що витратили понад 50 тисяч гривень. Швидкісний інтернет вже підключений і це дозволить запроваджувати сучасні технології у медицині.

 

 

 

 

 

 

Версія для друку