Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У 2018 році у повному обсязі отримають грошову допомогу сім’ї загиблих Героїв Небесної Сотні та постраждалі у масових акціях

12 Січня 2018 • 14:21

Кіл-сть переглядів: 362

У 2018 році буде здійснено виплату в повному обсязі одноразову грошову допомогу членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в зазначених акціях.

 

Відповідну постанову 11 січня прийняв Уряд.

 

Постанова затверджує механізм виплати вищевказаної допомоги відповідно до Закону України «Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей», який було прийнято Верховною Радою України ще в 2014 році.

 

Ці кошти виплачувались протягом 2014 – 2017 років частинами й кожного року у державному бюджеті передбачались відповідні суми.

 

Розміри державної допомоги постраждалим та членам їх сімей:

  • у зв’язку зі смертю члена сім’ї, який брав участь у масових акціях громадського протесту, за умови, що смерть безпосередньо пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, – 1 млн. гривень;
  • у зв’язку з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень учаснику масових акцій громадського протесту – 700 тис. гривень;
  • у зв’язку з нанесенням тілесних ушкоджень середньої тяжкості учаснику масових акцій громадського протесту – 500 тис. гривень;
  • у зв’язку з нанесенням легких тілесних ушкоджень, побоїв, мордувань учаснику масових акцій громадського протесту – 200 тис. гривень.

 

У разі, якщо допомога вже виплачувалася протягом попередніх років, то розмір державної допомоги буде зменшено на раніше виплачену суму. Таким чином у цьому році завершиться виплата належних сум.

 

У 2018 році на ці виплати передбачено 294 млн. гривень.

Версія для друку