Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З 1 березня стартує грантовий конкурс для громадських організацій – перше рішення Координаційної ради у 2018 році

20 Лютого 2018 • 12:52

Кіл-сть переглядів: 1 057

З 1 березня 2018 року розпочати прийом конкурсних пропозицій від інститутів громадянського суспільства Житомирщини на реалізацію грантових проектів.

 

Таке рішення прийняла Координаційна рада з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства в області сьогодні, 20 лютого, під час першого засідання у 2018 році.

 

За словами заступника голови ОДА, співголови Координаційної ради Ярослава Лагути, цього року на Житомирщині вже вдруге проводитиметься конкурс грантових проектів за кошти обласного бюджету.

 

«У 2018 році ми значно раніше даємо старт грантовим проектам від ОДА. В результаті громадські організації отримують більше часу та можливостей для реалізації проектів. Вже з 1 березня оголошуємо конкурс на прийом документів від громадськості, які вони зможуть подати до 30 березня включно. Загальна сума коштів, яка передбачена в обласному бюджеті – 1 млн грн. Сподіваюсь, що і цього року за підтримки ОДА громадськість реалізує важливі масштабні соціальні, культурні та інші проекти», – зазначив Ярослав Лагута.

 

Гранти у 2018 році надаватимуться інститутам громадянського суспільства на проекти за тематичними напрямками:

 

  • соціально-економічний розвиток області;
  • впровадження реформи децентралізації;
  • національно-патріотичне виховання дітей та молоді;
  • спорт;
  • культурно-просвітницькі заходи;
  • проведення соціологічних досліджень;
  • інформаційні технології (ІТ);
  • транспорт, сфера ЖКГ;
  • екологія;
  • розвиток та захист інформаційного простору області тощо.

 

 

Інститут громадянського суспільства може подати лише 1 конкурсну пропозицію. Оптимальна сума гранту – до 100 тис. грн, проте розглядатимуться й проекти з іншими бюджетами. Після завершення прийому документів Координаційна рада шляхом індивідуального оцінювання за визначеними критеріями визначить переможців, які будуть запрошені до публічної презентації своїх ідей.

 

Також члени Координаційної ради при ОДА ознайомились із результатами реалізації проектів-переможців 2017 року, затвердили План реалізації в області у 2018 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки, обговорили проведення першого молодіжного форуму у Житомирі.

 

Нагадаємо, що Координаційну раду, яка розвиватиме громадянське суспільство в області, представив Ігор Гундич у червні минулого року, а у серпні визначено перелік проектів-переможців, які отримали грант від Житомирської ОДА.

Версія для друку