Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Нова ініціатива Ігоря Гундича – «Засвітимо Житомирщину»

28 Лютого 2018 • 08:55

Кіл-сть переглядів: 394

1У 2018 році в області стартує проект – ініціатива голови ОДА «Засвітимо Житомирщину». У рамках ініціативи планується встановлення освітлення у населених пунктах області.

 

Про це розповів голова ОДА Ігор Гундич 26 лютого під час звітної прес-конференції.

 

«Ми зареєстрували у Державному фонді регіонального розвитку проект “Засвітимо Житомирщину”. Коли я подивися, скільки населених пунктів у нас без освітлення, то був здивований. На цей проект передбачаємо 10 млн грн, але він буде спільний, де братимуть участь і обласна рада, і органи місцевого самоврядування. Спробуємо залучити і бізнес, який нам дасть у розстрочку ліхтарі, бо це найдорожча складова. Таким чином розпочнемо гарний проект, який дасть можливість за 5 років зробити так, щоб на території області не було жодного неосвітленого села», – зазначив Ігор Гундич.

 

Планується, що вже цьогоріч будуть освітлені як мінімум 150 км у населених пунктах Житомирщини.

 

Нагадаємо, голова ОДА Ігор Гундич також ініціював програму підтримки встановлення сонячних електростанцій в області, яка є зараз успішною, збільшення кредитних меж за програмою «Власний дім» – цьогоріч вже перші 9 жителів області одержали погодження на кредити, програму пільгового кредитування для бізнесу – 2 бізнесменів успішно скористалися нею, а також ініціював повернення футбольної слави на Житомирщину – відродженням команди «Полісся».

Версія для друку