Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

808 перших класів області отримають комплекти техніки до 1 вересня – Ігор Гундич

14 Березня 2018 • 11:09

Кіл-сть переглядів: 343

Цього року 808 перших класів області до 1 вересня отримають сучасну техніку – ноутбуки, принтери та ламінатори. На це з державної освітньої субвенції, обласного та місцевих бюджетів спрямують 15,4 млн грн.

 

Про це повідомив голова ОДА Ігор Гундич під час прямого ефіру на телеканалі «Союз-ТВ» вчора, 13 березня.

 

Комплекти техніки необхідні для друку та ламінування навчальних карток та інших матеріалів для першачків, які використовуватимуть у новій програмі.

 

«Цього року, маючи державну субвенцію у розмірі 5,2 млн грн та додавши 5,1 млн грн обласного бюджету та 5,1 млн місцевих бюджетів, ми закупимо у кожен перший клас Житомирщини обладнання. А це – 808 класів в області, в яких навчатимуться першачки з 1 вересня. За ці кошти класи отримають ноутбук, кольоровий принтер 3 в 1, ламінатор. Я чітко розумію, що це не лише частина освітньої реформи, а насамперед – потреба часу. Вчителі мають по-іншому навчати дітей, а для цього – потрібно мати на чому це зробити», – зазначив Ігор Гундич.

 

Кошти у розмірі 15,4 млн грн спрямують на оснащення засобами навчання перших класів – ноутбуки, техніку для друку, копіювання, сканування та ламінування.

 

Голова ОДА підкреслив, що сподівається на підтримку районів та громад області: «Думаю, що всі місцеві керівники відгукнуться на пропозицію долучитись до облаштування перших класів, адже їхній фінансовий тягар ми полегшуємо однозначно».

 

Нагадаємо, що нещодавно Ігор Гундич показав, як виглядатимуть сучасні природничі та математичні класи опорних шкіл, для яких у 2018 році закуплять нове обладнання.

Версія для друку