Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Члени бюджетного комітету Верховної Ради оглянули майбутній Центр реабілітації інвалідів та учасників АТО на Житомирщині. ФОТО

23 Березня 2018 • 14:34

Кіл-сть переглядів: 387

Члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету відвідали майбутній Центр реабілітації інвалідів та учасників АТО та назвали його «житомирською Феофанією».

 

У рамках виїзного засідання Комітету сьогодні, 23 березня, представники Верховної Ради разом з головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем та головою обласної ради Володимиром Ширмою оглянули, як іде реконструкція Центру вертебрології, на базі якого створюють Центр реабілітації.

 

Тут планується проводити комплексну реабілітацію: медичну, фізичну, психологічну та соціальну.

 

«Поки що у нас це перша черга реконструкції. На майбутнє ми також розглядаємо варіант створити тут спортивно-реабілітаційний центр. Площа і умови дозволяють, тому цей об’єкт вартий уваги», – зазначив голова ОДА Ігор Гундич.

 

«Такі об’єкти дуже необхідні нашим бійцям, які проходять реабілітацію після військових дій, поранень, і дуже важливо, щоб ефективно використовувалися інструменти фінансування. Це гарний приклад того, як обласне фінансування разом з Державним фондом регіонального розвитку вклали кошти у такий об’єкт, і Житомирщина отримала прекрасну можливість для реабілітації бійців. Хочу подякувати обласному керівництву, що вони таким прикладом показують, як потрібно по-господарськи відноситися до таких об’єктів і ставити мету. Першою метою було повернути у державну власність цей центр, і це було зроблено. І це приклад державницького підходу. Впевнений, що через деякий час ми зможемо бути присутні на відкритті і бачити, як військові проходять реабілітацію», – наголосив голова Комітету Андрій Павелко.

Версія для друку