Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

За 2 роки на Житомирщині побудують 35 нових амбулаторій, – Ігор Гундич

03 Квітня 2018 • 09:14

Кіл-сть переглядів: 221

1У 2017-2018 роках у Житомирській області планують побудувати 35 нових амбулаторій із житлом для лікарів.

 

Про це сказав вчора, 2 квітня, голова ОДА Ігор Гундич під час прямого ефіру на телеканалі «Союз-ТВ».

 

«Сьогодні за ініціативи Президента України запущений проект по сільській медицині – будівництво амбулаторій на селі. Житомирщині виділили 155 млн грн на реалізацію цього проекту. У 2018 році ми плануємо побудувати перших 10 амбулаторій із житлом для лікарів. У наступному році ми плануємо побудувати ще 25 амбулаторій. Також буде ряд амбулаторій, де буде зроблено реконструкцію», – сказав Ігор Гундич.

 

Також він додав, що жителі сіл та селищ не завжди можуть отримати якісні медичні послуги, а саме завдяки будівництву та реконструкції амбулаторій це стане можливим.

 

Крім цього, громади зможуть надавати фінансову підтримку лікарям амбулаторій, які обслуговуватимуть їх територію.

 

«Зараз держава надає умови, в яких представник амбулаторії зможе працювати. Держава готова побудувати нову систему, реконструювати стару, купити обладнання, автомобіль. Держава фінансує заробітну плату медичним працівникам. Я вважаю, що тут має бути і підтримка громад. Якщо громада хоче, в них були хороші лікарі, вона так само може надавати підтримку – премію або доплату. Кожна громада, при бажанні, може продумати механізм, для того щоб підтримати лікаря, який обслуговує їх територію» – сказав Ігор Гундич.

 

Нагадаємо, у прямому ефірі Ігор Гундич сказав, що підрядники, які не якісно виконують ремонт доріг, будуть все перероблювати.

Версія для друку