Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ігор Гундич про новий вигляд шкіл: дамо дітям можливість показати, якою вони хочуть бачити свою школу

03 Квітня 2018 • 13:16

Кіл-сть переглядів: 301

1Якщо ми хочемо зрозуміти, як має школа виглядати ззовні і всередині, маємо дати можливість учням показати, у якій школі вони хочуть навчатися.

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич вчора, 2 квітня, у прямому ефірі на телеканалі Союз-ТВ.

«Наші діти давно пішли вперед. У них для цього є всі можливості. Я переконаний, що якщо я заїду у свою школу, то побачу там те, що було, коли я закінчував її – червона підлога, зелені або темно-сині панелі. Якщо ви хочете зрозуміти, як має виглядати школа, дайте дітям над цим попрацювати, проведіть у школі конкурс, нехай діти розмалюють школу. Тоді ми будемо мати прекрасні об’єкти. Я не проти досвіду. Але я розумію, що директору, якому вже 70 років, не дуже цікаво, як виглядатиме школа», – наголосив Ігор Гундич.

За його словами, вже у 2018 році в області з’являться школи, які будуть прикладом оформлення навчальних закладів за принципом нового освітнього простору.

«Школа має не лише ззовні виглядати гарною, але і всередині бути зі змістом, щоб учні із задоволенням приходили туди. В області є кілька шкіл, які до кінця року ми здамо за принципом нового освітнього простору. Я переконаний, що учні будуть краще навчатися, буде краща відвідуваність, бо їм буде приємно знаходитися у школах з новим освітнім простором», – зазначив голова ОДА.

 

Нагадаємо, у 2018 році за форматом Нового освітнього простору реконструюють гімназію №3 м. Житомира, Гришковецьку (Бердичівський район), Хорошівську, Романівську, Олевську гімназії та Липненську ЗОШ І-ІІІ ст. (Любарський район).

 

Також на Житомирщині повністю обладнають 64 природничі та математичні кабінети опорних шкіл.

Версія для друку