Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Фермерські господарства області можуть отримати до 100 тис. грн на придбання техніки. ДОКУМЕНТИ

10 Квітня 2018 • 07:20

Кіл-сть переглядів: 315

Фермерські господарства Житомирщини можуть отримати з обласного бюджету компенсацію до 100 тисяч гривень на придбання техніки та обладнання. Вже незабаром можна подати заявку та документи до ОДА.

 

Про це інформує управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

 

Фінансова допомога фермерським господарствам є одним із нових напрямків програми АПК, реалізацію якого напередодні ініціював голова ОДА Ігор Гундич  та який підтримали депутати обласної ради під час сесії 7 березня.

 

Фермерське господарство може отримати 50% вартості у національній валюті понесених витрат за придбання причіпної та навісної сільськогосподарської техніки і обладнання сільськогосподарського виробництва без ПДВ, але не більше 100 тисяч гривень.

 

У власності та користуванні господарства, яке бажає отримати компенсацію, має перебувати не більше 50,0 га земель сільськогосподарського призначення, а чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік має складати до 1 млн 500 тис. гривень, крім новостворених (за останній звітний період).

 

Загалом на підтримку фермерських господарств на 2018 рік з обласного бюджету виділено 730 тис. грн.

 

Наразі управління формує склад обласної комісії, яка прийматиме документи від населення. Після затвердження складу головою ОДА буде оголошено прийом заявок на виплату фінансової підтримки господарствам за придбання техніки та обладнання.

 

Для отримання компенсації з обласного бюджету господарства вже невдовзі зможуть подати заявки із переліком таких документів:

 

 

  • заявку на отримання часткового відшкодування (додаток);
  • копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору про створення сімейного фермерського господарства (для фермерського господарства, що створені без набуття статусу юридичної особи відповідно до статті 8-1 Закону України «Про фермерське господарство»);
  • витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань,
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (фізичні особи);
  • довідку з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою;
  • копії підтверджуючих документів щодо купівлі причіпної та навісної сільськогосподарської техніки та обладнання (договір з постачальником обладнання, платіжного доручення, касовий чек, накладна, товарно-транспортна накладна);
  • копію акту приймання-передачі товарів;
  • довідку державного реєстратора про те, що фермерське господарство  не перебуває на стадії ліквідації, щодо нього не порушено справу про банкрутство, не прийнято рішень про ліквідацію;
  • копії  балансу і звіту про фінансові результати господарської діяльності за останній звітний період за встановленою формою (крім новостворених);
  • довідку про відсутність (наявність) заборгованості з податків, зборів, видану органами державної фіскальної служби;
  • довідка про реквізити банківського рахунку фермерського господарства;
  • згоду на обробку персональних даних;
  • письмове зобов’язання про повернення у місячний термін до обласного бюджету коштів у разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного отримання або недотримання умов Порядку.

 

 

За детальною інформацію про отримання компенсації звертатись до управління агропромислового розвитку ОДА за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 3/14, телефон: (0412) 47-47-50.

 

Нагадаємо, що кооперативи області можуть отримати до 200 тис. грн компенсації за придбання обладнання, а жителі області зможуть подати заявку для отримання компенсації до 7 тис. грн за доїльний апарат.

 

Версія для друку