Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У 2019 році стоїть завдання підвищити пенсію тим, у кого великий стаж і мала зарплата, – Володимир Гройсман

19 Квітня 2018 • 14:25

Кіл-сть переглядів: 277

Середня пенсія в Україні зросла з 1800 грн до майже 2500 грн. На сьогодні триває перерахунок військових пенсій. Але робота буде продовжуватися і далі.

 

Про це зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 19 квітня, під час спілкування зі ЗМІ на запитання журналістів Житомирщини.

 

«Коли я прийшов працювати Прем’єр-міністром, у нас була мінімальна пенсія 949 грн. Сьогодні майже півтори тисячі. Середня пенсія зросла з 1800 грн до майже 2500 грн. Це добре чи погано? Я вважаю, що це позитивний крок, але треба йти далі. У 2014-2015 роках ми пережили страшенну фінансову кризу. Тому потребувалися жорсткі дії та економія. Але до 2014 року і економіка зростала, і війни не було. Але цього зроблено не було. Ми сьогодні направляємо на військо 165 млрд грн. І ми все одно знайшли ресурси, щоб піти назустріч проблемам», – сказав Глава Уряду.

 

«Яким чином ми мали побудувати систему? Справедливо. Я думаю, що всі нарікали на “зрівнялівку”. Тому ми врахували стаж і заробітну плату людей. Тепер залишилася інша проблема: надбавка у деяких 100, 200 грн. Ми розуміємо, що це проблема, але ми взяли їх з розрахунку отримуваних заробітних плат і виплат у пенсійний фонд. Хто працював “в білу”, отримував меншу заробітну плату, бо платив внески у пенсійний фонд.  А хто отримував гроші у конвертах, а офіційно отримував мінімалку, то й і отримує мінімальну пенсію. Але ми не закриваємо очі на таких людей. У 2019 році стоїть завдання підвищити пенсію тим, у кого великий стаж і малі зарплати. І ми зараз над цим працюємо», – зауважив Володимир Гройсман.

 

Прем’єр-міністр України також зауважив, що завдяки рішенням Уряду зараз відбувається перерахунок пенсій військовослужбовців.

 

«Щодо пенсій військовослужбовців – ми вносили законопроекти, їх хотіли вдосконалювати, але я побачив, що цей “хоровод” може тривати дуже довго. Ми вийшли з ініціативою у листопаді, потім почали це все обговорювати. І фінального рішення з точки закону немає. Але я пообіцяв військовим, що підніму їм пенсію з 1 січня 2018 року. Тому коли постало питання, що може тривати ще 3-4 місяці дискусія, ми знайшли механізм: рішенням Уряду змінили постанови і принцип перерахунку пенсій таким чином, що майже 500 тисяч військових пенсіонерів отримають доплати до своїх пенсій вже у цьому році в середньому на півтори тисячі гривень. Так, до 1 травня максимум пенсіонерів отримають свої доплати», – наголосив Володимир Гройсман.

 


Версія для друку