Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Прем’єр-міністр: Логістичні можливості держави набувають все більшого значення в контексті економічного розвитку України

25 Квітня 2018 • 11:20

Кіл-сть переглядів: 209

1Зростання економіки та виробництва продукції в Україні потребує подальшого розвитку логістичних можливостей – оновлення доріг та залізниці. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

 

Він наголосив, що в контексті будівництва доріг окремої уваги набуває питання безпеки доріг. За статистикою, сказав Прем’єр-міністр, в Україні щодня в ДТП гинуть близько 11 людей. 

«Для нас важливо реально протидіяти і покращувати ситуацію на дорогах. Ми виділили 2,6 млрд грн на ці цілі. Ми маємо 11 смертей щоденно на дорогах – це катастрофічні втрати. Ми маємо десятки тисяч ДТП. Тож разом з планами з будівництва доріг ми приділяємо увагу безпеці», – сказав Глава Уряду.

 

Він нагадав, що цього року в Україні буде реалізована державна програма безпеки на дорогах, яка передбачає цілу низку заходів – від будівництва безпечних переходів та острівців безпеки до встановлення 15 тис. нових знаків, більш ретельного контролю стану здоров’я водіїв.

 

“Зрозуміло, що втрати будуть, але ми можемо їх мінімізувати”, – додав Прем’єр-міністр.

 

Глава Уряду також звернув увагу, що питання безпеки дорожнього руху має бути справою не тільки центральної влади, а й місцевої. «Кошти (на проведення заходів безпеки руху) є, треба їх використати максимально раціонально, аби люди відчули зміни в ситуації на дорогах. Будемо просити також народних депутатів взяти в цьому процесі участь», – сказав Володимир Гройсман.

 

Окремо він доручив Міністерству інфраструктури опрацювати ідею перевірки завантаження транспорту. «Сьогодні, якщо транспорт зупиняється і зважується, і є перебільшення вантажу, сплачує штраф водій. А треба, аби сплачував також вантажовідправник. Якщо маєш завантажити 40 тонн, чого завантажуєш 60 тонн? Зупинили машину, є порушення – штраф з водія і штраф з відправника, тоді це буде мати превентивний характер. Прощу опрацювати це питання», – відзначив Прем’єр-міністр.

Версія для друку