Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Рада ректорів ВНЗ області обговорила вступну кампанію – 2018 р.

26 Квітня 2018 • 07:33

Кіл-сть переглядів: 199

Рада ректорівРектори закладів вищої освіти області обговорили підготовку до вступної кампанії 2018 року і регіональні програми підтримки освіти та науки.

 

Обговорення цих та інших питань відбулось вчора, 25 квітня, під час засідання Ради ректорів закладів вищої освіти ІІІ – IV рівня акредитації.

 

Участь у засіданні взяли начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Лариса Шевчук, ректор Житомирського державного технологічного університету, голова Ради ректорів Віктор Євдокимов та представники інших закладів вищої освіти.

 

Лариса Шевчук підтримала пропозиції Ради про співпрацю облдержадміністрації і вузів, обговорила проведення ряду спільних заходів на підтримку вищої освіти області.

 

Рада ректорів розглянула:

–  підготовку ВНЗ до проведення ЗНО для вступу на магістратуру;

–  проведення Форуму та Ярмарку вакансій у м. Житомирі 16 травня;

–  міграцію студентів та співпрацю влади і ВНЗ у напрямку подолання цього явища.

 

 

Довідково. Вступна кампанія 2018 року розпочинається 12 липня. Із цього дня вищі навчальні заклади України починають приймати від абітурієнтів документи для вступу в електронній та паперовій формі.

 

Вступ у вищі навчальні заклади у 2018 році відбувається на підставі чинних Правил прийому до вищих навчальних закладів, що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України № 1378 від 13 жовтня 2017 року.

 

Вступники можуть подати до семи заяв на місця державного та регіонального замовлення не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Подання заяв на навчання за контрактом не обмежується.

 

Для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання визначаються правилами прийому навчального закладу, при цьому прийом документів закінчується не раніше 26 липня, а зарахування на навчання за державним замовленням відбувається не пізніше 15 вересня.

Версія для друку