Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У договорах з підрядниками про ремонт доріг чітко пропишемо фінансові санкції за неякісну роботу, – Ігор Гундич

26 Квітня 2018 • 12:17

Кіл-сть переглядів: 223

1На Житомирщині при укладання договорів з підрядниками про поточний середній і капітальний ремонти будуть чітко прописані гарантійні терміни та фінансові санкції за неякісне виконання робіт.

 

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Ігор Гундич вчора, 25 квітня, у прямому ефірі на телеканалі «Союз-ТВ».

 

«На початку травня ми почнемо оголошував тендери на виконання поточного середнього ремонту, на капітальні ремонти. І будемо одразу прописувати у договорах: поточний середній ремонт – гарантія 5 років мінімум, капітальний – 10 років, і чіткі фінансові санкції. По-іншому я не бачу, як можна підрядника зобов’язати якісно виконати ремонт дороги», – наголосив Ігор Гундич.

 

За його словами, вже почали ямкові ремонти, але у пріоритеті поточний середній і капітальний.

 

«Дорожній фонд, який створений у державі – це гарна ініціатива Президента. Коли Президент оголосив 2018-2020 роки роками доріг, ми прийняли це як завдання до виконання, і все робимо для того, щоб якість доріг відповідала високим стандартам. Але навіть якщо брати ті 1,5 млрд грн, які виділено області на державні і на місцеві дороги, – зрозуміло, це недостатня кількість коштів, щоб всі дороги в один рік зробити. Проте сьогодні проводимо максимальну “дефектовку” по всіх районах, узгоджуємо з органами місцевого самоврядування і головами РДА перелік доріг, де потрібен першочерговий ремонт. Це, насамперед, там, де опорні школи, з’являтимуться нові амбулаторії. Зараз ми почали ямковий ремонт на місцевих дорогах, хоча у пріоритеті поточний середній і капітальні ремонти», – зазначив керівник області.

 

«У цьому році по багатьох напрямках невеликими ділянками (по 5-10 км) будуть зроблені поточні середні ремонти доріг. До 2020 року при нормальному господарському підході та контролі вдасться зробити так, що мешканці області відчують суттєві зміни у цьому напрямку», – наголосив Ігор Гундич.

 

Якщо жителі області бачать, що ремонт доріг проводиться неякісно – можна звертатись на «гарячу лінію» голови ОДА за тел. (0412) 42-02-02.

 

Нагадаємо, Житомирська ОДА не буде платити кошти за неякісний ремонт доріг.

Версія для друку