Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ігор Гундич зустрівся із чемпіонами України. Фото

04 Травня 2018 • 11:46

Кіл-сть переглядів: 246

У квітні 152 спортсмени області зайняли призові місця на всеукраїнських змаганнях та стали чемпіонами України. Це свідчить про те, що Житомирщина виходить на серйозний спортивний рівень підготовки.

 

На цьому акцентував голова ОДА Ігор Гундич сьогодні, 4 травня, спілкуючись із спортсменами – переможцями чемпіонатів України.

 

«Сьогодні Житомирщина по праву може називати себе великим спортивним хабом. Рік лише почався, а вже у квітні ми маємо 152 спортсмени, які стали чемпіонами України. І це не може не радувати нас, як керівників області. Лише у квітні ми прийняли 11 чемпіонатів України. Це говорить про те, що ми разом виходимо на досить серйозні спортивні показники. І водночас розуміємо одну просту річ: для того, щоб нація була здоровою, потрібно в першу вкладати кошти у спорт та розвиток дітей», – зазначив Ігор Гундич.

 

За його словами, цього року на 20% збільшився рівень фінансування на спортивну галузь в Житомирській області – 57 млн грн виділили з обласного бюджету. І Житомирщина займає перше місце серед областей України, як і в 2017 році, за показником фінансування фізкультури та спорту в сільській місцевості. Це дозволяє віднаходити спортсменів у селах, а не тільки у містах обласного значення, і підтягувати їх до певного спортивного рівня.

 

Також Ігор Гундич акцентував увагу на відновленні спортивної інфраструктури в області.

 

«У 2018 році ми плануємо закінчити реконструкцію фізкультурно-оздоровчого комплексу у м. Овруч, басейн у смт Ємільчино, відновити спорткомплекс «Динамо» у м. Радомишль та центральний стадіон «Полісся» у м. Житомир. Ця вся інфраструктура буде працювати на вас – спортсменів області. І ми очікуємо від вас зворотнього зв’язку. Дякую вам за ці гарні результати, які ви показуєте. Сьогодні ви всі лідери, незважаючи на те, що сходити на спортивний олімп – дуже непросто. Тому дякую за ваш стійкий та наполегливий характер, а ми будемо вас максимально підтримувати», – наголосив керівник області.

 

Ігор Гундич анонсував, що такі зустрічі із спортсменами Житомирщини будуть регулярними: «Я хотів би збиратись з вами щомісяця для відвертої розмови. Для того, щоб чути ваші проблемні питання та бути в постійному активному діалозі».

 

Участь у зустрічі взяв голова обласної ради Володимир Ширма та начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ОДА Світлана Гресь.

 

Довідково: За січень-квітень 2018 року на Житомирщині провели 11 чемпіонатів України, 31 чемпіонат області з олімпійських та 31 чемпіонат області з неолімпійських видів спорту.

 

Спортсмени області взяли участь у 107 Всеукраїнських та 15 Європейських і світових змаганнях. У квітні чемпіонами України стали 152 спортсмени.

Версія для друку