Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі обговорили перспективи виробництва органічних продуктів на території області

25 Травня 2018 • 13:50

Кіл-сть переглядів: 292

Важливість та актуальність процесу органічного виробництва, виготовлення екологічних продуктів та дієвий маркетинг продукції обговорили учасники науково-практичної конференції.

 

VI Міжнародна конференція «Органічне виробництво і продовольча безпека» пройшла сьогодні, 25 травня, у Житомирському національному агроекологічному університеті.

 

Від імені голови Житомирської ОДА присутніх привітав начальник управління агропромислового розвитку Руслан Кирилюк: «Сьогодні Житомирщина активно розвиває органічне виробництво – 13 агропідприємств області займаються виготовленням органічної продукції. Це не тільки сприяє покращенню стану здоров’я жителів, а й дозволяє раціонально використовувати природні ресурси. ОДА підтримує виробників органічної продукції та допомагає їм проходити сертифікацію. Розвиток органічного виробництва є одним із пріоритетних і перспективних напрямків, тому в області є всі шанси вийти на лідерські позиції у цій сфері».

 

Мета конференції – ознайомлення з результатами наукових досліджень, практичним досвідом та обмін думками щодо вирішення актуальних проблем розвитку органічного виробництва в Україні.

 

Представник проекту «Німецько-української співпраці в галузі органічного землеробства» Елізабет Рюег презентувала результати проекту щодо процесів органічного виробництва, аспектів переробки, збуту, контролю та сертифікації.

 

Також учасники обговорили теми:

 

  • формування продовольчої безпеки;
  • органічних технологій виробництва в агрономії;
  • особливості виробництва органічної тваринницької продукції;
  • маркетингу органічної продукції;
  • роль системи вищої освіти у підготовці фахівців з органічного виробництва.
Версія для друку