У Житомирі обговорили перспективи виробництва органічних продуктів на території області
25 Травня 2018 • 13:50
Кіл-сть переглядів: 349
Важливість та актуальність процесу органічного виробництва, виготовлення екологічних продуктів та дієвий маркетинг продукції обговорили учасники науково-практичної конференції.
VI Міжнародна конференція «Органічне виробництво і продовольча безпека» пройшла сьогодні, 25 травня, у Житомирському національному агроекологічному університеті.
Від імені голови Житомирської ОДА присутніх привітав начальник управління агропромислового розвитку Руслан Кирилюк: «Сьогодні Житомирщина активно розвиває органічне виробництво – 13 агропідприємств області займаються виготовленням органічної продукції. Це не тільки сприяє покращенню стану здоров’я жителів, а й дозволяє раціонально використовувати природні ресурси. ОДА підтримує виробників органічної продукції та допомагає їм проходити сертифікацію. Розвиток органічного виробництва є одним із пріоритетних і перспективних напрямків, тому в області є всі шанси вийти на лідерські позиції у цій сфері».
Мета конференції – ознайомлення з результатами наукових досліджень, практичним досвідом та обмін думками щодо вирішення актуальних проблем розвитку органічного виробництва в Україні.
Представник проекту «Німецько-української співпраці в галузі органічного землеробства» Елізабет Рюег презентувала результати проекту щодо процесів органічного виробництва, аспектів переробки, збуту, контролю та сертифікації.
Також учасники обговорили теми:
- формування продовольчої безпеки;
- органічних технологій виробництва в агрономії;
- особливості виробництва органічної тваринницької продукції;
- маркетингу органічної продукції;
- роль системи вищої освіти у підготовці фахівців з органічного виробництва.