Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

5 червня – Всесвітній день захисту довкілля

06 Червня 2018 • 06:00

Кіл-сть переглядів: 700

Сьогодні житомиряни долучилися до прибирання вулиць міста та навколишньої території.

  

5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Свято було засноване Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році.

 

День навколишнього середовища покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем середовища та сприяти розумінню того, що основною рушійною силою природоохоронних заходів є людський фактор, поглибити суспільну усвідомленість необхідності зберігати і покращувати довкілля.

 

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, коментуючи останні соціологічні опитування щодо стану довкілля зазначив: ”Лише 5 % українців однією із головних особистих проблем назвали навколишнє природне середовище. Насправді – це діагноз для нас всіх”.

 

Остап Семерак переконаний, що ситуацію може змінити впровадження екологічної просвіти населення та активна співпраця влади та громадськості.

 

Всесвітній день охорони навколишнього середовища відзначається по-різному, зокрема проведенням акцій, флешмобів, мітингів, концертів, конкурсів та інших заходів. Також у цей день вже традиційно висаджують дерева та проводять суботники.

 

Довідково

 

Історія  свята розпочинається 11 травня 1971 року, коли генеральному секретареві ООН надійшло звернення, підписане 2200 діячами науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв’язку із забрудненням довкілля.

 

У 1972 році у Стокгольмі відбулася Всесвітня конференція із захисту довкілля, у якій взяли участь повноважні представники 113 держав. Учасники конференції ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня.

 

Версія для друку