Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Лев Парцхаладзе: «Ми маємо створити для людей з інвалідністю можливість вести незалежний та повноцінний спосіб життя»

12 Червня 2018 • 08:34

Кіл-сть переглядів: 391

Питання вдосконалення нормативно-правової бази з питань забезпечення доступності осіб з інвалідністю до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури та якості її реалізації наразі залишається нагальним. 

 

Про це говорили сьогодні, 31 травня, під час онлайн-засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе.

 

Участь у засіданні взяли заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник начальника управління соціального захисту населення – начальник відділу соціального обслуговування населення та стаціонарних установ департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Анатолій Д’яченко, члени обласного Комітету доступності, представники громадських організацій. 

 

«Ми маємо створити для людей з інвалідністю можливість вести незалежний та повноцінний спосіб життя, тобто вжити конкретних заходів для усунення будь-яких перешкод, що утруднюють або унеможливлюють доступ до споруд, транспорту, а також до інших об’єктів і послуг (школи, житлові будинки, медичні установи, аптеки, магазини та робочі місця», – зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

 

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич повідомив про те, що до Мінрегіону вже подані пропозиції по новим державним будівельним нормам. Він зауважив щодо необхідності подання регіонами відповідних пропозицій з урахуванням потреб даної категорії населення, оскільки наразі йде пошук тієї будівельної норми, яка буде ідеально працювати у даній сфері.

Валерій Сушкевич відмітив, що більшість областей прозвітували лише про встановлення пандусів в будівлях бюджетних установ. На його думку, в першу чергу необхідно зробити безбар’єрний доступ даної категорії осіб до об’єктів інфраструктури, а це медичні заклади, аптеки, ЦНАПи, магазини, кінотеатри тощо.

 

Виходячи з цього, вбачається за необхідне розробити методику, яка реально оцінить місто, регіон, район з точки зору забезпечення прав людей з інвалідністю.

 

Версія для друку