Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Уряд запускає в дію програму «Україна без контрабанди», щоб врегулювати ситуацію з тіньовими оборудками на митниці

21 Червня 2018 • 12:11

Кіл-сть переглядів: 374

Започаткована Урядом України ініціатива «Україна без контрабанди» розпочинає працювати. Тиск на контрабандистів і чиновників, які сприяють контрабанді, буде лише посилюватися на всіх рівнях – аж до внесення змін до законодавства в частині кримінальної відповідальності за дії, що сприяють сірому імпорту і контрабанді.

 

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 21 червня, під час всеукраїнської селекторної наради з питань боротьби із контрабандними схемами на кордоні України.

 

У нараді взяли участь голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, представники правоохоронних органів та митниці Житомирщини.

 

У рамках програми правоохоронні органи матимуть доступ в онлайн-режимі відслідковувати усі процеси, які проходять на митниці.

 

«Ми ретельно проаналізуємо роботу митниць, рішення будуть жорсткими. Так просто нічого не минеться. Будемо вдосконалювати систему, аби механізми боротьби були більш ефективними. А також направимо до Парламенту зміни до законодавства, які передбачають криміналізацію (дій, що сприяють) контрабанди», – зазначив Володимир Гройсман.

 

За різними підрахунками, обсяг тіньових оборудок по деяких секторах економіки сягає 60-80%, а в абсолютних цифрах – 70-100 млрд грн. Це гроші, які проходять повз державний бюджет. І це ті втрати, які несе Україна, як держава.

 

Прем’єр-міністр закликав всіх – і чиновників, і правоохоронців на всіх рівнях – працювати злагоджено і долати серйозні виклики «відкрито, чесно і в інтересах громадян».

 

«Буду добиватися, аби рішення виконувалися. Всі схеми мають бути знищені. Це персональна відповідальність Уряду і правоохоронних органів. Розраховую на те, що об’єднані зусилля всієї правоохоронної системи будуть чіткими і безкомпромісними, – сказав Володимир Гройсман. – При цьому білий і чесний бізнес не має постраждати. Ми налагодимо моніторинг ситуації – в тому числі, через гарячу лінію. Чесний бізнес буде захищений».

 

Довідково:

 

Кабінет Міністрів України спільно з Міністерством внутрішніх справ, Генеральною прокуратурою, Національним антикорупційним бюро України, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Державною фіскальною службою, Службою безпеки України напрацювали план дій, направлений на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. Програма отримала назву «Україна без контрабанди». Весь силовий блок засвідчив повну готовність і рішучість боротьби з контрабандою, адже існування такого ганебного явища впливає на розвиток економіки та руйнує промисловість.

 

1

 

2

 

3

 

5

 

4

 

6

 

7

Версія для друку