Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Про підготовку закладів освіти відповідно НУШ до нового навчального року говорили на селекторній нараді

17 Липня 2018 • 14:53

Кіл-сть переглядів: 91

Про підготовку шкіл до нового навчального року в рамках реалізації Нової української школи, стан проведення державних закупівель засобів навчання та обладнання закладів загальної середньої освіти та стан виплати заробітної плати і відпускних працівникам закладів освіти говорили під час селекторної наради сьогодні, 17 липня.

 

Віце-прем’єр-міністр України  В’ячеслав Кириленко розпочав нараду та зауважив, що 2018-й рік – перший набір якісно нової української школи. Тому на місцях необхідно освоювати бюджетну субвенцію на придбання меблів, дидактичних матеріалів, техніки та обладнання в першу чергу для перших класів.

 

За словами В’ячеслава Кириленко, старт Нової української школи покаже: як підготовлені класи, які підручники та як перепідготоволені вчителі.

 

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич звернула увагу представників областей на питання закупівлі засобів навчання та обладнання для закладів загальної освіти. Державні кошти вже повинні освоюватися, адже всі роботи по перших класах мають бути максимально завершені до 1-го вересня 2018 року.

 

«Батьки та діти 1-го вересня мають побачити перші зміни, а далі пояснювати, що над іншими питаннями ми вже працюємо», – зазначила Лілія Гриневич.

 

Житомирщина активно готується до нового навчального року, проводяться ремонтні роботи в освітніх закладах, готуються перші класи. Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

 

За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Лариси Шевчук, в області цьогоріч буде 1237 перших класів, в яких навчатиметься понад 15 тис. першокласників. Вчителі початкової школи вже пройшли відповідне навчання, а у серпні будуть тренінги, під час яких педагогів навчать ефективному застосуванню наборів конструкторів LEGO для навчання дітей.

Нагадаємо, що Житомирщина вже отримала понад 15 тис. наборів «Шість цеглинок» та 1 тис. 237 наборів «LEGO Play Box» та від The LEGO Foundation. Про те, як дві вантажівки з конструкторами розподіляли по районам читайте тут.

 

 

 

 

Версія для друку