Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

6 червня ще 11 ОТГ Житомирщини отримають у власність землі сільськогосподарського призначення

05 Червня 2018 • 15:19

Кіл-сть переглядів: 423

1Ще 11 об’єднаних громад Житомирщини отримають у комунальну власність землі сільськогосподарського значення.

Акт приймання-передачі земель підпишуть 6 червня о 12.30 год. голови ОТГ та Держгеокадастр, – інформують у Головному управлінні Держгеокадастру України у Житомирській області.

Перша громада – Потіївська – одержала відповідний акт ще у квітні 2018 року. Тепер у розпорядженні ОТГ – земельні ділянки загальною площею 1339 га.

Голова ОДА Ігор Гундич підкреслює, що ініціатива керівництва держави щодо передачі земель у власність ОТГ на Житомирщині швидко запрацювала: у січні Уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність ОТГ, а вже у квітні перша громада області скористалася своїм правом.

«Передача земель у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам – це правильний крок. Громади мають розуміти, як цими землями можна користуватися і як отримувати податки до місцевого бюджету. Адже від цього залежить, скільки коштів вони згодом зможуть направляти на ремонт доріг, шкіл і свій розвиток», – сказав голова ОДА Ігор Гундич.

Довідково: Розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р. № 60-р щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Версія для друку