Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З’явився бюджетний калькулятор для визначення спроможності майбутньої ОТГ

11 Липня 2018 • 09:10

Кіл-сть переглядів: 317

1Програмний комплекс «Калькулятор розрахунку фінансової спроможності перспективної ОТГ» – це можливість здійснення моделювання перспективної об’єднаної територіальної громади, виходячи з прогнозних показників бюджетів територіальних громад сіл, селищ, міст, які прийняли рішення про утворення ОТГ або про приєднання до існуючої ОТГ.

 

Програма дає можливість моделювати бюджет майбутньої об’єднаної територіальної громади, виходячи із прогнозних бюджетних показників сіл, селищ, міст, які прийняли рішення про утворення або приєднання до існуючої ОТГ.

 

 

Калькулятор розроблений за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

 

В експертному середовищі позитивно оцінили створення бюджетного калькулятора. За словами Яніни Казюк, координатора з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ при Мінрегіоні, він полегшить процес проведення розрахунків для визначення майбутньої спроможності громади.

 

«Сенс в об’єднанні територіальних громад є тоді, коли попередні розрахунки доводять, що така об’єднана громада буде спроможною, в тому числі і за бюджетними показниками, вирішувати всі питання місцевого значення. Саме тому існувала потреба у такій програмі, яка б полегшувала  здійснювати такі розрахунки та мати можливість моделювати різні варіанти об’єднання, щоб обрати найкращий», – зазначила Яніна Казюк.

 

Скористатися калькулятором можна ТУТ.

Версія для друку