Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Всі медичні заклади забезпечені вакцинами від кору – понад 34 тис. доз зберігається в області

06 Липня 2018 • 11:31

Кіл-сть переглядів: 416

Усі лікувально-профілактичні заклади області забезпечені вакциною ПРІОРИКС, якою проводиться щеплення від кору, паротиту та краснухи. Так, у медичних закладах зберігається 26 тис. доз, у резерві Бази спеціального медичного постачання – ще 8 тис. доз.

 

Про повідомляє начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський.

 

«На даний час за оперативними даними залишки вакцини ПРІОРИКС в лікувально-профілактичних закладах складають 26 тис. доз. В резерві на «Базі спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради зберігається більше 8000 доз цієї вакцини. Усі лікувально-профілактичні заклади Житомирщини в повній мірі забезпечені вакциною ПРІОРИКС, якою проводиться щеплення від кору, паротиту та краснухи згідно календаря профілактичних щеплень», – зазначає Сергій Березовський.

 

Нагадаємо, що кір – це небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована людина, теж захворіють, якщо вони не були щеплені чи не перехворіли на кір. Зупинити спалах хвороби може тільки вакцинація, адже ліків від кору не існує.

 

Саме тому у лікувальних закладах триває вакцинація дітей від кору, паротиту та краснухи. Так, з початку року щеплення отримали понад 21 тис. дітей області.

 

Управління охорони здоров’я ОДА закликає батьків захистити своїх дітей та зробити їм профілактичне щеплення проти кору в тому разі, якщо вони не отримали щеплення згідно з календарем.

 

Про те, як передається вірус кору та як захистити себе та родину, читайте ТУТ.

 

Довідково: За інформацією ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» в області спостерігається середній рівень захворюваності на кір у порівнянні з іншими областями. За 6 місяців 2018 року зареєстровано 257 випадків кору, показник на 100 тис. населення становить 20,7. Серед захворілих 111 дітей, показник 45,9 на 100 тис. дитячого населення. Найбільш вразливими до інфекції є діти до 10 років. Питома вага дорослих в структурі захворюваності становить 57% (захворіло 146 осіб).

 

Кір реєструється на переважній більшості адміністративних територій. Відсутні випадки лише в Овруцькому, Народицькому, Лугинському, Пулинському, Хорошівському районах. Найвищі рівні захворюваності відмічаються в Попільнянському районі (показник 110,7 в 5 разів перевищує середньообласний), в Чуднівському районі (показник 53,8), місті Житомирі (показник  33,8), в Олевському районі (показник 33,5). Також спостерігається перевищення середньообласного рівня захворюваність в Малинському, Коростенському, Радомишльському районах.

Версія для друку